Скот Мариани

Scott-Mariani

Скот Мариани е британски писател, автор на поредицата за Бен Хоуп, в която влизат романи като “Конспирацията Моцарт”, “Свещеният меч” и “Наследството на Армадата”.

Мариани е роден на първи януари 1968-ма година в Шотландия.  Учи съвременни езици и кинознание в Оксфорд, а днес живее в западен Уелс. По време на разходка, в ума му се появява образът на героя Бен Хоуп – бивш студент по богословие, преминал в британските специални части. Мариани, който дотогава е работил като журналист на свободна практика, музикант и преводач, решава да се захване с писане и издава “Ръкописът на Фулканели”, роман, който прекарва шест поредни седмици като най-продаваната книга за “Киндъл” във Великобритания. Този роман звучи като доста повлиян от “Шифърът на Леонардо” на Дан Браун, не героят бива сравнен от критиката с Джеймс Бонд на Флеминг и Джейсън Борн на Лъдлъм.

mozart conspiracy

Втората книга, “Конспирацията Моцарт”, е още по-силна и позволява на Мариани да утвърди собственото си име. След това следват още продължения – “Пророчеството”, “Изгубената реликва”, “Свещеният меч” и “Наследството на Армадата”, както и много други, които за съжаление не са излизали на български. Тези книги съчетават динамичен, високооктанов екшън с исторически загадки, което ги прави изключително интересни.

Скот Мариани е писал и романи за ужаса. Става дума за поредицата му Vampire Federation, която се състои от книгите Uprising и The Cross.

В личния си живот Мариани обича да се занимава със стрелба и астрономия. Той е поддържник на опазването на горите и дивата природа като цяло.

Представен от Александър Драганов

armada legacy

Оставете отговор