“Синия бръмбар” със скромно начало в бокс-офиса

beetle shoot

Супергеройският филм по вселената на DC “Синия бръмбар” оглави класирането в американския бокс-офис при дебюта си и въпреки сравнително скромното начало, успя да свали от върха бегемота “Барби”. Комиксовата история спечели 25 милиона долара и това бе достатъчно, за да прекрати победната серия на куклената приказка, останала с 21. С приходи от още 18 милиона по света Бръмбарът стига общ резултат от 43 милиона, което е много скромно предвид бюджета от 104. “Синия бръмбар” ще трябва да компенсира това с добри резултати следващите седмици, но това няма да е много лесно, тъй като отзивите са смесени. Макар този филм да изглежда по-сполучлив от почти негледаемия заради преиграването на Езра Милър “Флаш”, той страда от прекомерна политкоректност и оплаквания за горките мексиканци и лошите бели, което го запраща като ниво някъде до “Трансформърс – Възходът на зверовете”. Тонът е сравняван с този на “Шазам”. Заради лоялността си към бранда на DC вероятно ще представим този филм в Цитаделата, но нямам големи очаквания.

Иначе за мой потрес “Барби” е изключително успешен филм и от излизането си преди четири седмици е спечелил 1.3 млрд долара. Това го поставя непосредствено зад “Супер Марио” (1.4 млрд) в класацията за най-касов филм на 2023-та година, далеч зад тях е “Пазителите на галактиката 3” с 845 милиона долара.

“Опенхаймер” на Кристофър Нолан е със 717 милиона долара от излизането си досега и това го прави най-успешният филм на режисьора от “Черният рицар – Възраждане” насам. Отзивите за този филм са много добри, макар за някои хора да е безвкусно да се представя история за откривателя на бомбата, опустошила Хирошима и Нагазаки и аз да ги разбирам прекрасно.

“Костенурките Нинджа: Пълен хаос” е със 118 милиона долара приходи досега, 80 от които спечелени в Щатите. Засега това му отрежда място зад игралните филми на продуцента Майкъл Бей и поставя под въпрос смисъла от рестартиране на поредицата. И тук имаше политкоректни решения, като на мястото на Мегън Фокс, образът, представящ Ейприл беше на пълничка афроамериканска тийнейджърка.

“Мега звяр 2: Падината” е с 316 милиона долара, 250 от които спечелени извън Щатите, като най-силен пазар на филма е Китай. Бюджетът там е към 130 милиона, което би трябвало да означава, че филмът си е върнал разходите, но без да е топ. Първият филм спечели 530 милиона.

Засега толкова от бокс-офиса, ще се включим отново, когато има ново интересно за нас заглавие, представящо се добре.

Тагове:  

Оставете отговор