Симба – Цар Лъв

Mondo_TV_-_Simba_the_King_Lion_-_Poster_from_Series_Brochure

“Симба – Цар Лъв” е италиански анимационен сериал от 90-те години, който излиза малко след пълнометражния филм на “Дисни” и разказва своя версия на историята, която преплита със сюжета на класическата “Книга за джунглата” и други известни анимации. Дело на продуцента Орландо Коради и корейското студио СЕК, “Симба – Цар Лъв” е на ръба на авторското право и понякога прилича на фенфик, но точно в това е и чарът му. Всички любими детски герои от историите за животни са тук, а съдбата им се разгръща в цели 52 епизода.

king lion ru

Когато старият Цар Лъв бива убит от ловци, животните от джунглата решават да оставят трите му деца, сред които е и младия престолонаследник Симба, на вълчата глутница, отгледала човешкото дете Маугли. Сега вълците, заедно с мечката Балу, леопарда Багира и питона Каа, се заемат с образованието на младия Симба, който намира и неочакван нов приятел в лицето на младото еленче Бъкшот, също останало сираче. Но освен приятели, Симба има и враг – злият тигър Шир Хан, който заедно с хиената Кърти и маймунския народ ще опита да открадне трона на лъвчето…

simba kid

“Симба – Цар Лъв” е очарователен анимационен сериал, който носи в себе си уюта и невинността на детството. Не знам за вас, но като малък аз харесвах както “Цар Лъв”, така и “Книга за джунглата” и винаги се чудех какво ли би станало, ако Симба и Шир Хан се изправят един срещу друг. Отговорът на този въпрос през цялото време се е крил в това уникално детско, в което освен познатите герои има още динозаври и могъщи магии, изграждащи нестандартно, но готино фентъзи. Анимацията не е на нивото на “Дисни”, разбира се, но си има своя красота и лъвчовците например са нарисувани прекрасно, особено когато Симба пораства и открива любовта. Единственият сериозен недостатък, който мога да изтъкна е, че историята на практика приключва в 43-ти епизод и останалите 9 епизода изглеждат като ненужно дълъг епилог. Това обаче е бях кахър на фона на една симпатична приказка, която за щастие може да се види официално и на български (а също и на английски и много други езици) благодарение на продуцентската къща “Мондо ТВ”, качили сериала за безплатно гледане в YouTube. Ако сте в настроение за една хубава рисувана история, мога само да ви пожелая приятно гледане:

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор