“Силата се пробужда” унищожи рекордите в бокс-офиса

kylo ren

“Силата се пробужда”, дългоочакваният седми Епизод от вечната сага “Междузвездни войни”, разкри пълната мощ както на тъмната, така и на светлата страна, поне ако съдим от първите резултати в бокс-офиса. Филмът спечели 57 млн. долара само от среднощните премиери, а до края на вчерашния ден резултатите му вече възлизат на 120 млн. долара. Това само за Щатите – знае се, че извън тях филмът си е набавил още 70 млн. само от предварителните прожекции сряда и четвъртък. Това е резултат, който е по-висок от този на “Хари Потър и даровете на смъртта част ІІ”, които спечелиха над 90 млн. през 2011-та и изглежда почти сигурно, че “Силата се пробужда” ще счупи рекордите на “Джурасик Свят” и “Отмъстителите” за целия уикенд, тъй като консервативните прогнози му дават 215 млн. долара, а оптимистичните – 250! Киноразпространители твърдят, че никога досега не е имало такъв интерес към филм, а конкурентни режисьори като Куентин Тарантино изпищяха, че “Силата се пробужда” отнема екрани от техните филми – плод отчасти на агресивната рекламна кампания на “Дисни”, но също и на изключително голямата аудитория. Като се добавят и прожекциите извън Щатите е напълно резонно да очакваме резултат от минимум половин милиард за “Междузвездни войни – Силата се пробужда” и това е още преди премиерата на филма в Китай, която е през януари. При такъв старт считаната за доскоро невъзможна мисия на Кайло Рен, Фин и Рей да атакуват абсолютните рекорди на “Аватар” и “Титаник” вече изглежда постижима.
Следете “Цитаделата” за повече новини!

3 коментара за “Силата се пробужда” унищожи рекордите в бокс-офиса

  • Iskren  :

    Бляскаво начало за филма – страхотно!

  • Alexander  :

    днешният ден е ключов – той ще покаже дали филмът е зареден с т.нар. frontload, т.е. всички фенове го гледат от раз или има потенциал да застраши Аватар

  • Alexander  :

    оказва се, че филмът е спечелил четвърт милиард в първия ден от излизането си, когато се добавят и прожекциите извън Щатите. Респект.

Оставете отговор