Сибин Майналовски с премиера за 10-ти ноември

return to green cat

Писателят Сибин Майналовски ще представи новата си книга “Завръщане в Зелената котка” на култовата за българската демокрация 10-ти ноември. Това ще стане в бар “Дада” от 18.30ч. Заведението се намира на улица “Георги Бенковски” 10, а събитието в него ще продължи час и половина.

Сибин Майналовски е роден в Стара Загора в годината, когато Стивън Кинг публикува дебютния си роман „Кери“. Дебютът му в списание „Върколак“ – разказът „Недовършено летене“ – е в годината, когато е основан Google. Досега има четири издадени книги („Сянката“, „Усмивка в полунощ“, „Змии в стените“ и „Симфония на мъртвите“) – с три повече от Емили Бронте и Силвия Плат. Разказите, които е написал, са три пъти повече от романите на Тери Пратчет за Света на Диска.
Носител е на наградите „Българска книга на годината“ и „Български автор на годината“ от Националния клуб за фентъзи и хорър „Цитаделата“, както и на безброй други от знайни и незнайни конкурси.

Най-известна сред читателите и феновете е поредицата му за мистериозната кръчма „Зелената котка“, която съществува едновременно във всички епохи и светове и в която редовно на по чашка се събират великите магьосници Тери Сторн, Били Зеленчука и Джонатан Деветте Пръста, познати заедно като Алкохолната Троица. Цикълът за „Зелената котка“ е вдъхновил редица творби на български писатели (сред които и откровени плагиати). Сега обаче, осем години след последната книга за любимата кръчма, на бял свят се появява чисто нова колекция от запленяващи истории, сглобени под формата на т.нар. „мозаечен роман“ – поредица свързани помежду си миниатюри, които ще ви накарат да се смеете и да плачете, да тръпнете от страх и да въздъхвате с облекчение… и да си налеете още едно, преди да започнете следващата глава.

Входът е със зелен сертификат.

Оставете отговор