Сибин Майналовски обяви “Завръщане в “Зелената котка””

return to green cat

Майсторът на хумористичното фентъзи Сибин Майналовски, известен и като един от най-страховитите автори на хорър у нас, обяви излизането на новата си книга в началото на тази седмица. Ние обаче решихме да запазим тази новина като честитка за Деня на Независимостта, тъй като е наистина чудесна за жанра в България.

“Завръщане в “Зелената котка”” е мозаечен роман от разкази в мистичния свят на Сибин Майналовски. Мистериозната кръчма “Зелената котка” съществува едновременно във всички епохи и светове и в която редовно на по чашка се събират великите магьосници Тери Сторн, Били Зеленчука и Джонатан Деветте Пръста. Цикълът за Зелената котка е основополагащ за българското фентъзи, като фенове го сравняват с класически произведения като “Светът на Диска” на сър Тери Пратчет и “Белгариад” на Дейвид и Лий Едингс, а други наши автори, къде колегиално, къде не, черпят с пълни шепи вдъхновение от него.

Книгата се издава от “Ерго”, които обещават, че разказите “ще ви накарат да се смеете и да плачете, да тръпнете от страх и да въздъхвате с облекчение… и да си налеете още едно, преди да почнете следващата глава.”

“Завръщане в “Зелената котка”” се очаква да излезе на книжния пазар на първи ноември – за Деня на Будителите… и за рождения ден на автора си Сибин Майналовски, трикратен лауреат от годишните награди на Цитаделата.

green cat is back

Оставете отговор