Сесил Айджима

Aijima_Cecil_S4_Ep

Сесил Айджима е герой от поредицата Uta no Prince-sama, известна и накратко и като Utapri. Той е принц на мистичната страна Агнаполис, който става музикален идол – певец, танцьор и актьор.

Сесил е престолонаследник на трона в Агнаполис, страна, в която магията е жива и хората почитат божествената Муза. Той се появява в сънищата на композиторката Харука, която без да знае се е отнасяла добре с него, докато е бил прокълнат в образа на котарак, обикалящ академията “Саотоме”. Заради това Сесил се влюбва в нея и след като връща човешкия си облик й го признава открито, нещо, което шокира обожателите й от групата “Стариш”. Вместо да го отхвърли обаче, Харука успява да привлече и него в групата, нещо, на което той се съгласява въпреки искането на баща му, владетеля на Агнаполис, да поеме властта. Така Сесил става част от бандата точно навреме, за да се включи в борбата за престижното отличие “Утапри”, само дето няма нужда от него, за да се нарече принц.

Aijima.Cecil.full.1493073

Като идол, Сесил е малко спънат заради липсата си на социален опит, която го кара да се държи необичайно и на моменти странно. Това се проявява дори по време на танци, където вместо стандартните за азиатската поп музика движения, той импулсивно се опитва да упражнява ритуалния танц в почит към Музата, нещо, което обърква хореографията на останалите. Той обаче успява да преодолее навика си и след това има успешна поп кариера, независимо, че понякога има противоречия както с колегите си от “Стариш” (като Сьо Курусу и Джингуджи Рен, с които трудно се разбира на каква тема да заснемат реклама), така и с изпълнители от други групи. Негов колега от “Хевънс”, с който трябва да запише дует, първоначално го намира за натраплив.

Cecil-Aijima-cecil-aijima-40471530-480-272

Сесил Айджима обаче действително има добро сърце и затова успява рано или късно да се разбере с колегите си, поради което се утвърждава като певец от “Стариш” и е част от най-големите им успехи, като наградата “Утапри”, победата в конкурса за откриване на спортното състезание Triple S и концерта “Вълшебното кралство на музиката”. Той е в буквалния смисъл магьосник на музиката, чието вълшебство вдъхновява Харука още докато е котарак и поради това е в основата “Стариш” да се съберат в банда. Като един от най-колоритните герои на Uta no Prince-sama нямаше как да не го представим в сайта!

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор