Серпико

serpico

Серпико е герой от поредицата Berserk на Кентаро Миура. Възпитан и на пръв поглед наивен млад мъж, който служи на лудата благородничка Фарнесе, той всъщност е изключителен фехтувач и може да бъде много труден противник.

Серпико е роден в бедно семейство, но в действителност е незаконен син на благородник. Той бива взет като слуга на полу-сестра си лейди Фарнесе и като малък много страда от жестокия й нрав, но въпреки това става близък с нея и се е зарекъл да я защитава от злото. Серпико израства и като майстор фехтувач, който често се дуелира с благородници заради сестра си, но умишлено не печели битките, предпочитайки да завършва с равенство, така че да не си навлича омразата на аристократите.

Когато пътищата на Фарнесе се кръстосват с тези на черния мечоносец Гатс, Серпико решава, че това е опасен човек, който може да я отведе до погибел и решава да го убие. Въпреки уменията си с рапирата, не изглежда възможно Серпико да е равностоен съперник на такъв противник, но фехтувачът избира изключително тесен терен, където да има предимство. Гатс го отбелязва като много тежък съперник, но въпреки това успява да го надвие и Серпико е принуден да отстъпи.

serpico suffer

Фехтувачът не подозира, че той и сестра му ще станат едни свидетели на катаклизма, подготвен от Яйцето на съвършения свят и Божията ръка, които планират да преродят великия пълководец Грифит като нов месия в града, където Фарнесе служи на изключително религиозен игумен. Самият игумен мутира в чудовище заради “дара”, който Яйцето му прави и след като Серпико оцелява разразилия се армагедон, заедно с Фарнесе се присъединява към Гатс. Мечоносецът отвежда него и сестра му в гората на троловете, където ги очакват още изчадия, но младежът получава неочакван дар от вълшебницата Шрийка – плащ и меч от силфите, които го правят още по-опасен.

Сега Серпико пътува с Гатс, който търси изцерение за Каска в земите на елфите. Интересен и чаровен персонаж, той е третият ми най-любим герой в сагата Berserk (след Грифит и Гатс) и нямаше как да не получи биография в Цитаделата.

Serpico-berserkmusou

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор