Седемте смъртни гряха

seven deadly sins

Ревю на Мария Пугьова, гост-автор

Първоначално бях много скептична към това аниме, тъй като навсякъде пишеше все едно и също – рицари и магии (не, че ги няма де), всичко което за мен е предпоставка за скучна, изтъркана и мудна история. Да включим и това, че един от жанровете му е Ечи, просто  предвкусвах поредното аниме, където момичетата се лепят на главния герой, а историята е оставена на заден план. След сигурно година и нещо отлагане (и в абсолютен аниме глад) реших най-накрая да му дам шанс. За моя изненада, след първия епизод вече не можех да го оставя. А сега е време малко за техническата част и после ще се върнем към историята.

seven deadly funny

Nanatsu no Taizai (“Седемте смъртни гряха”) е фентъзи манга, написана и илюстрована от Сузуки Накаба и за пръв път се появява през октомври 2012-та в  Kodansha’s Weekly Shōnen Magazine, има 31 тома и все още продължава. Първият сезон на анимето е направен от студио A-1 Pictures (те са екранизирали „Синият екзорсист”, Sword Art Online, както и много други известни и успешни анимета) и излиза от 05.10.2014 до 29.03.2015, като има 24 епизода. От 28. 08. 2016 до 18. 10. 2016 г. излизат четири филър епизода озаглавени Nanatsu no Taizai: Seisen no Shirushi (The Seven Deadly Sins: Signs of Holy War) за залъгване на феновете, докато се даде зелена светлина за втория сезон, който за моя огромна радост излезе по-рано тази година. Вторият сезон направен от гореспоменатото студио е с названието Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu (“Седемте смъртни гряха: Завръщането на Заповедите”), продължава от 13-ти януари до 30-ти юни и има 24 епизода. И така, с това свършвам с  техническата част и вече е време да ви разкажа за какво всъщност става въпрос в мангата и анимето.

seven deadly WANTED

Историята се развива в свят, подобен на Средновековна Европа, в страна на име Британия, където страховитите Свещени рицари използват мощна „магия“, с която защитават страната и регионите й. Обвинени в това, че се готвят да въстанат срещу монархията, страховитите бойци, познати като “Седемте смъртни гряха” са изпратени в забвение. Историята ни отвежда десет години по-късно, Свещените рицари организират преврат и свалят краля от власт, като обявяват, че той е просто сериозно болен, а останалата част от семейството е затворена. Една от дъщерите на краля обаче успява да избяга и започва да търси Греховете, които според думите на баща й са единствените които могат да се противопоставят на Свещените рицари. Търсенета й обаче се оказва много по-трудно, отколкото си е мислила. Бродеща от дни, изнемощяла и облечена в огромна броня, принцесата се озовава в една малка кръчма. Там тя се среща с едно момче и говорещо прасе (да, правилно прочетохте говорещо прасе, все пак японец го е писал, нека се радваме че не е октопод). При появата си обаче хората я бъркат с едни от Седемтете смъртни гряха, откачат и на вратата на кръчмата се появяват рицари, не от онези силните и страшни Свещени рицари, ами просто най-обикновени. Повече няма да казва нищо, че ще ви напълня със спойлери. Ще добавя само, че момчето от кръчмата също търси Греховете и двамата с принцесата заедно се отправят на приключение.

seven deadly ban

Така, че ако сте фенове на рицари, магии, феи, лолита, Бан, демони, богове, Бан и още много магически същества, то това аниме е за вас. А дори и да не сте фенове на нито едно от горепосочените неща то пак трябва да му дадете шанс. Историята е много добре балансирана откъм хумор, драма, екшън и ужасяващо трагичната история на всеки от героите.

 

 

 

Оставете отговор