Себастиян Дарви

book 4

Себастиян Дарви е магьосник от поредицата фенфикове за Албус Потър от Vekin87, която е неканонично продължение на оригиналната поредица “Хари Потър” от Дж. К. Роулинг. Дарви, който по-късно става известен и с прозвището “Дясната ръка на Смъртта”, е основен антагонист в поредицата. На външен вид е неподдържан, с мръсна руса коса и зъбата усмивка.

Себастиян е роден от вещица в град Какос, известен с недобрата си репутация сред вълшебниците. Той е оставен да умре на средата на пътя, но бива спасен и израства на място, където черните изкуства са на почит. Дарви се прочува като майстор в Отварите, един от най-добрият в града, макар да се налага да крие уменията си, понеже ги продава незаконно. Въпреки това той бива открит от по-големия си брат Реджиналд Арес, Аврор, който е чирак на Хари Потър и също е бил изоставен от майка им. Реджиналд приема Дарви като свой роднина и държи много на него. Когато бива назначен за директор в училището “Хогуортс”, Себастиян печели поста на Професор по Отвари.

Като преподавател, Дарви е разхвърлян, но интересен, което го прави любим на много ученици, включително и на Албус Сивиръс, малкия син на Хари Потър. Малцина обаче знаят, че той е съучастник на Арес в опитите му да използва някогашните смъртожадни, за да изгради нов и според него по-справедлив свят. Когато Албус разкрива това, двамата братя са принудени да бягат. Преди това обаче Себастиян Дарви е успял да намери Пръчката от Драконова Кост, изключително могъщ артефакт, който подарява на брат си. По-късно Арес се сдобива и с Отвратителната книга, гримоар, написан от древния магьосник Херго Змиеуста, който му позволява да призовава същества от Отвъдното. Оказва се обаче, че Арес е изгубил контрол над Пръчката от Драконова Кост, когато е бил разкрит от Албус Сивиръс, за да преодолее това, той решава да го убие и в четвъртата година от обучението му атакува Хогсмийд. Дарви също взима участие в атаката, а по-големият му брат не подозира, че Себастиян предпочита стил на управление, по-сходен с този на лорд Волдемор и лишен от илюзии за високи идеали. По време на сражението, двамата братя се изправят срещу тандема Аврори на Хари Потър и Роналд Уизли. В суматохата Себастиян отмъква Пръчката и убива брат си Арес, като така става едноличен командир на новия Черен алианс, съставен от някогашни смъртожадни. Талисманът обаче остава под контрола на Албус Сивиръс.

book 2

Себастиян Дарви успява да се сдобие и с трети могъщ талисман, Воала, в който е пропаднал Сириус Блек в “Хари Потър и Орденът на Феникса”. През нея той изкарва от отвъдното армия от изчадия, подчинени на Пръчката от Драконова Кост и завладява Азкабан, като го обявява за своя крепост. В това време Министерството на Магията е попаднало под контрола на фундаменталистката организация “Пръчки на Изкуплението”, които жадуват за битка с Черния алианс и неговия предводител, започнал да се именува като Дясната ръка на Смъртта. Дарви приема сражението, а армията му чудовища размазва Аврорите. Всичко би било изгубено, ако в решителния момент Албус Сивиръс не се появява на Азкабан и не използва силата си на господар на Пръчката, за да спре чудовищата. Дарви обаче отново успява да се измъкне с талисмана, като всички затворници на Азкабан се присъединяват към новия Черен алианс.

След краха на Министерството, светът на магьосниците изпада в хаос и междуособици, а Дарви приготвя втора армия. Той обаче е наясно, че няма да може да я използва пълноценно, докато Албус Сивиръс е жив и затова отвлича приятелката му Мира Тънълс, като преди това подвежда Хари Потър за фалшива битка в Какос, докато самият той се е укрепил в Министерството на Магията.

Краят на Дясната ръка на Смъртта идва в дуел с младия Албус Сивиръс. Макар да не успява да постигне влиянието на лорд Волдемор или Гринделвалд, Дарви остава в историята на магьосниците като изключителна заплаха, благодарение на армията си от чудовища и смъртожадни. Въпреки, че не е могъщ като Черния лорд или интелектуалец като брат си Реджиналд Арес, той е изключително съобразителен и хитър, което му позволява да постигне много повече, отколкото предполагат способностите му. Дори битката му с Албус Сивиръс е калкулиран риск, тъй като той знае, че Пръчката от Драконова Кост не би приела убийство от истинския си господар и смъртоносното проклятие би рикоширало в противника му. Албус обаче побеждава Дарви със “Сектумсемпра”, магия, създадена от професор Снейп и по-късно пропада във Воала, където дълги години по-рано е рухнал и Сириус Блек, което слага край на режима му на ужас и разруха.

albus potter and the war within

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор