Сборният “Спайди” вече е сред най-касовите филми в историята

Третият филм от новата поредица за “Спайдър-мен”, която събра героя на Том Холанд с тези на Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд, се оказа един от най-касовите филми на всички времена, напук на влъхвите, предричащи, че това не е възможно по време на пандемията от коронавирус.

“Спайдър-мен: Няма път към дома” временно сдаде първото си място в бокс-офиса, като преди две седмици загуби от новия “Писък”, но после бързо се върна на върха и за последния уикенд пак бе на първо място в САЩ с 14 милиона долара за почивните дни. Историята на тримата Питъровци, борещи се с всичките си душмани накуп вече е събрала 721 милиона долара приходи в САЩ, отвявайки дори хита “Отмъстителите: Война без край” зад Океана и намирайки се на четвърто място във вечната ранглиста, дишайки във врата на “Аватар”.

spidey record breaking

Глобално, “Спайдър-мен: Няма пък към дома” е на отличната шеста позиция с 1 млрд и 691 милиона, зад “Война без край”, но пък пред “Джурасик Свят” и новия “Цар Лъв” от 2019-та, нещо, което едва ли някой е очаквал след като провала на много филми през последните две години бе обяснен с пандемията от ковид-19. Ние от Цитаделата обаче подозирахме и че прекалено агресивните политкоректни послания са изиграли недобра роля и като че ли тази хипотеза е възможно обяснение за успеха на Спайдитата, които триумфират насред най-заразния вариант досега, а именно “Омикрон”.

spider-verse

Надяваме се успехът на “Спайдър-мен: Няма път към дома” да вдъхнови продуценти, режисьори и сценаристи да създават историите с повече уважение както към любимите ни герои, така и към нас като зрители, за да имат още подобни резултати и ходенето на кино да се усеща като празник, а не като призовка за казармата. Но не забравяйте, че новият “Спайди” не е на “Дисни”, а на “Сони”, компания, която е японска, ще рече от страна, където респектът се цени много. Така че не очакваме чудеса от Холивуд, но дано пък ни изненадат.

spiderman epic

Един коментар за Сборният “Спайди” вече е сред най-касовите филми в историята

  • Alexander  :

    Пети уикенд в полза на Спайдър-мен в бокс-офиса: с 11 млн долара в САЩ за последните три дни остава пред новия “Писък”, който е със 7 млн. Дали няма да изпревари “Аватар” поне в Щатите?

Оставете отговор