Сайтът рестартира с Gundam Seed!

kira_yamato_003

След кратка почивка, през която екипът ни посети Царево и Ахтопол, изкарвайки страхотно море, фентъзи сайт “Цитаделата” подновява дейността си. Голямата новина, случила се по време на ваканцията ни е вторият трейлър на пълнометражния филм по аниме поредицата Mobile Suit Gundam SEED. Той излезе преди шест дни и обещава емоционално приключения с любимия герой Кира Ямато:


Чакаме го в началото на следващата година, а нашият сътрудним Емануел Добрев ни зарадва с новината затова, че скоро излиза Talon – нова фентъзи анимация за динозаври. Тя разказва историята на млад раптор на име Талон, борещ се със силите на злото в епохата, когато неговия вид е изчезнал. Рисунъкът изглежда семпъл, но пък сюжетът е любопитен:

В същото време програмата с филми на ужасите през 2023-та година става все по-богата, като през октомври очакваме появата на Dear David – разказ по действителни събития, представящ историята на човек, разкрил в социалните мрежи, че е преследван от отмъстителен дух, явяващ му се като малко момче. Очаква се през октомври, заедно с новата част на “Екзорсистът”, който изглежда твърде сериозна конкуренция, но в света на киното най-хубавото нещо са изненадите:

Преди това обаче, още в края на август, се очаква излизането на “Паяжината“, поредният хорър за паранормалното, направен от продуцентите на Barbarian – хит, който привлече голям интерес в Америка, но на мен ми се стори по-скоро несполучлив. Надявам се този филм да е по-хубав:


Интересно е, че докато фентъзи жанрът се дъни в своето многообразие заради прекалената политкоректност в посланията, то ужасите процъфтяват с простичката си стратегия да се върнат към корените на страшните истории. Ще видим докога ще продължи този процес, ние обичаме хорър, но все пак в името на разнообразието стискаме палци “Синият бръмбар” и втората част на “Дюн” също да се получат хубави. Що се отнася до анимациите, там нещата също не са на 100% идеални заради супер мощната конкуренция, която оставя доста иначе обещаващи продукции с по-ограничен бюджет и оттам с по-семпла визия. От “Гъндам SEED” обаче очакваме най-доброто.

gundam gundam seed destiny strike freedom_www.wallpaperhi.com_10

Оставете отговор