Саймън Р. Грийн с нов разказ за света на Deathstalker!

srg-deathstalker

Саймън Р. Грийн ще се върне към класическия свят на фантастичната сага Deathstalker. Новината бе разкрита в официалния му профил във “Фейсбук”. Историята ще се казва Deathstalker Luck, Always Bad и ще е за Жил, далечния предшественик на основния протагонист от книгите Оуън и също толкова далечен потомък на Еди Друуд от The Secret Histories. Тя ще излезе като част от антология, която все още няма заглавие или дата за излизане – ще чакаме повече новини с нетърпение.

Deathstalker e епична космическа фантастика, която критиците сравняват с класиките “Дюн” и “Междузвездни войни”. В нея авторът разказва историята на низш благородник, вдигнал се на бунт срещу корумпирана Империя, докато по същото време човечеството води война на няколко фронта срещу чудовищни извънземни видове и излезли от контрол изкуствени интелекти и киборги. Поредицата се състои от осем тома, като на български език са излизали само три допълнителни книжки във същата вселена – “Светът на призраците”, “Светът на мъглите” и “Адският свят”. Грийн от отдавна е готов със сюжети за още истории, но за съжаление издателите предпочитат да пише фентъзи кримки, вместо епична фантастика. Надяваме се новият разказ да промени мнението им.

Deathstalker е носител на наградата “Феникс” за класика в жанра, връчена от фентъзи клуб “Цитаделата” през 2010-та година.

deathstalker return

Оставете отговор