Сабрина

sabrina

“Сабрина” е индонезийски филм на ужасите от 2018-та година. Дело на режисьора Роки Сорая, той е част от поредицата “Куклата”, макар да излиза извън основната сюжетна линия. В него залозите на свръхестественото се покачват с още по-силно привидение, тормозещо главните герои.

Малката Вания е загубила родителите си и макар леля й Майра да я съветва да почита майка си Андини с молитва, това не е достатъчно за детенцето. Когато научава как да вика духове от свой съученик, момичето решава да се свърже с Андини, за да я попита дали й липсва. За съжаление обаче призракът се появява обладан от зла сила и обсебва куклата на детето, наречена Сабрина от новия мъж на Майра, който е производител на играчки. Така животът на семейството, приело Вания у дома си се превръща в кошмар, единственият изход от който се крие в Ларас – мъдрата жена, пъдеща зли духове с вяра в Бога. Ларас обаче наскоро е имала тежък сблъсък с паранормалното и както ще разбере в дома на Майра, той още не е завършил…

Sabrina_terror

Сорая има характерен почерк при изграждането на сюжета и не изневерява на него и този път, като преплита ужаса от свръхестественото със злината в сърцата на хората, за която в прав текст казва през устата на Ларас, че е още по-плашеща. Този път обаче заради нея в сюжета се появява не само духа на покойник, а направо демон, в чиито образ личи ехо от богатата индонезийска митология. Това прави екшънът и преследванията по-интензивни спрямо предните две части, макар кървищата да са по-разредени за сметка на епиката. Резултатът, за чието получаване трябва да отбележа за сетен път прекрасните декори и кадърните азиатски актьори, е отличен и така серията за Куклата се превръща в една от любимите ми съвременни хорър поредици, като чакам с нетърпение излизането и на официалната трета част в Интернет.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор