Рьо Цукумо

ryo tsukumo cool

Рьо Цукумо е президентът на корпорацията “Цукумо” и музикален продуцент, който отговаря за групата Zool. Той е мегаломан, който иска да промени из основи светът на идолите, като разкара всички банди, пречещи на целите му.

tsukumo vile

Цукумо за пръв път се появява в мобилната игра Idolish7, а после се превръща в основен антагонист на третия сезон от аниме адаптацията – Third Beat. От самото начало той изглежда като екцентричен млад мъж, чиято поява буди безпокойство в музикалния идол Момо, който го познава от дете. Амбицията на Цукумо е да ликвидира съществуващите в момента популярни банди, за да наложи своята и да подчини музикалния бизнес в Япония на корпорацията си. За целта Цукумо е събрал огромен брой клюки за различните участници, като в същото време има на своя страна редица послушни медии, които да изпълняват ролята на глашатаи за вестите, които той разпространява.

ryo tsukumo wicked

Първият опит на Цукумо да унищожи популярна банда е свързан с тайната на Ямато Никайдо, който е незаконен син на известен актьор. Ямато крие това от останалите певци на групата Idolish7, което ги прави уязвими. Колегата му Юки от групата Re:Vale обаче го убеждава да бъде искрен и така Ямато си признава преди това да бъде използвано срещу него. Цукумо е доста раздразнен от това, тъй като старият Никайдо е бил член на така наречения “Чиба Салон”, в който изпълнители са се обединявали срещу могъщи продуценти.

ryo tsukumo

Малко след това Цукумо бива посетен от Момо, който го умолява да не се меси в живота на идолите и за целта разказва личната си история как се е сприятелил с Юки. Момчето обаче не трогва президента на корпорацията, който го изслушва ехидно и споделя, че никога не е изпитвал силни чувства като него от музиката. Момо го напуска с думите, че го съжалява, а Цукумо, след кратко съвещание с подопечните си певци от Zool, решава да унищожи триото “Тригър”. Преди това обаче той отива в корпорацията “Яотоме” с друго предложение – да закупи цялата група. Старият Яотоме отказва и изпуска нервите си от презрителното отношение на младия Цукумо, който определя като “келеме” и “глупав нахален младеж”. По-късно Момо напразно го предупреждава да не подценява Рьо, но вече е късно.

tsukumo bullying

Рьоносуке Цунаши, млад певец от “Тригър”, се е ангажирал да помогне на млада изпълнителка от “Цукумо”, която твърди, че корпорацията се отнася зверски с нея. Още след първото обаждане обаче “Цукумо” я освобождават, а скоро след това тръгва новината, че Цунаши я е придумал да се присъедини към “Яотоме” и тя го е направила, защото е влюбена в него, но после той я е зарязал. Това е мазна лъжа, но поставя групата в обяснителен режим. Куджо Тен отива да преговаря с нея, но открива, че тя е манипулирана, а причината затова е, че Рьо й е обещал “мечтания мъж”, истинската й любов, стига тя да постъпи както той иска.

tsukumo nagal

Паралелно с това самият Рьо Цукумо е конфронтиран от младия Гаку Яотоме, който е в “Тригър” и се изправя срещу него заедно с Наги и Мицуки от Idolish7. Пред стъписаните младежи обаче президентът разкрива драма в семейството на Яотоме, а именно, че бащата е взел майката на Гаку по сметка, без да я обича, а после се подиграва на Мицуки затова, че феновете не могат да го търпят.

tsukumo coffee

След като оставя момчетата съкрушени от срещата с него, Рьо Цукуме разкрива групата Zool с шеметно публично изпълнение на хита им Poisonous Gangster, като така веднага насочва светлините на прожекторите към тях. Майстор манипулатор, социопативен и болезнено амбициозен, засега той заема ролята на основен антагонист в поредицата и с това безапелационно си печели биография в Цитаделата!

tsukumo cheers

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор