Рьо Санада

ryo look

Рьо Санада е герой от поредицата Yoroiden Samurai Troopers. известна още и с американския си превод Ronin Warriors. Той е водачът на Самураите Ронини (импровизиран мой превод, вдъхновен от двете заглавия), които защитават човечеството от Императора на гибелта Араго и владее силата на Пожара.

Рьо се появява в Япония малко след като Араго завладява Токио и се изправя срещу Воин на гибелта. По-късно на помощ му идват останалите Самураи, но така, събрани на едно място, те биват разпръснати из цяла Япония от злата магия на Араго и потъват в сън. Рьо е събуден от момичето Насте, малкото момче Джун и белия тигър Блейз, които се мъчат да открият Самураите преди воините на Араго. За жалост малко след това Рьо бива атакуван от Шитен, Боен господар, който слугува на Араго. Той успява да го победи с помощта на лавата от вулкана на планината Фуджи, която му дава сила.

ryo armored

Преодолял първия си противник, Рьо продължава битката си със силите на мрака, като издирва събратята си и ги събужда един по един, а по пътя се изправя срещу другите Бойни господари – воини с мистични сили, подобни на неговите, които обаче служат на Араго, Императора на гибелта, дошъл от отвъдното след като 1 000 години е трупал злост. Рьо събужда останалите самураи не без помощта и на Каос, мистик от Древността, който се мъчи да попречи на Араго. От него той научава страшната истина, че броните на Самураите Ронини са идентични с тези на Бойните господари и от собствените му избори зависи дали ще остане на страната на Доброто или ще бъде подмамен от Злото. Въпреки страшното предупреждение, Каос помага на Рьо и останалите да проникнат в Замъка на гибелта, където ги очаква Араго.

ryo armor

Араго до този момент се явява на противниците си като фантом, но в ключовия момент засмуква броните както на бойните господари, така и на Самураите Ронини и се превръща в огромен великан, който опитва да стъпче единственият, съпротивляващ се на волята му, който е Рьо. Ронинът на пожара получава шанс да съкруши Императора, когато пленените му приятели опитват да възпрат силата му, но отказва да го направи, за да не убие тях. Тогава те му дават силите си и Рьо получава нова бяла броня, с чиито сили побеждава Араго – или поне така изглежда.

ryo cute

Крушението на Императора предизвиква интереса на различни демони, които предизвикват Рьо на битка, но той ги побеждава, като един от тях му дава и нови мечове, с които да се бори. Те ще са необходими на Санадо, тъй като Араго е още жив и реалното му тяло е дълбоко в отвъдния свят, откъдето неговите слуги отвличат приятелите на Ронина. Така той се спуска са последно опасно пътешествие, дълбоко в света на духовете, изправяйки се както срещу вече познатите му бойни господари, така и срещу Кайра, жрица с промит мозък, която служи на Араго.

ryo retro

Императорът на гибелта е подготвил още по-ужасна магия, с която да слее в едно световете на живи и умрели. Когато неговата подлога и властелин на злите духове я прави, Араго се озовава в нашия свят, където обаче Рьо успява да го пресрещне. Двамата се сблъскват във финална битка и Императорът отново пробва своя коронен номер, засмуквайки противника си. Но отвътре Санада го възпира и дава шанс на противниците си да го ударят, а после се измъква със силата на бялата броня и оцелява, за да триумфира с приятелите си.

ryo hieroglyph

След този голям успех, Рьо Санада се утвърждава като супергерой и се изправя и срещу други противници, служещи на Злото. Извън сюжета на сериала е интересна приликата му с добре познатия у нас Кийт от “Волтрон”, с който са сходни както физически, така и по характер. Но сам по себе си Рьо Санада е класически вдъхновяващ образ на Доброто и като такъв си печели биография в Цитаделата.

ryo wildfire

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор