Руи Константино

Руи Константино е португалски режисьор, известен с множеството си любителски филми, заснети по популярни произведения. Може би най-известните от тях са Епизодите от сагата Sith Wars, заснета по мотиви от “Междузвездни войни”.

Руи Мигел де Алмейда Константино е роден на 7-ми октомври 1980-та година в град Лисабон. Започва да се занимава с кино през 2007-ма година, когато излиза първият му филм. Това е късометражният Tempo De Vingança. След него той създава компанията си “Константино Филмс”, под чиято шапка снима повечето си продукции. През 2015-та година той реализира първия си хит The Call. Макар да се разпространява само в един салон, той печели приходи от над 35 хиляди евро, при положение, че бюджетът му е от около 8 хиляди.

sith portugal

Руи Константино създава още продуцентски къщи, най-известна от които е Unknown World Pictures и започва да снима фен филми по популярни поредици, които по-късно разпространява в Интернет. Основно на фокус са произведения в жанра на ужасите като “Хелоуин”, “Джипърс Крипърс” и “Хелрейзър” (на португалски “Хелбокс” или “Адска кутия”), но връх като популярност достига със сагата Sith Wars. Това е поредица по “Междузвездни войни”, която представя управлението на Империята като конфликт на множество ситски лордове от различни епохи в официалния канон на историята, събрани да се борят помежду си и с джедаите, оцелели след Заповед 66. Първият филм “Завръщането на ситите” излезе през 2021-ва година, а вторият, “Наследството на ситите” се появи през миналата година. 2024-та година се очаква и излизането на финалния трети епизод “Призраците на Ситите”. През тази година пък Константино пусна филм по света на Пришълеца.

legacy of the sith

Филмите на Константино се отличават с фокус върху екшъна, евтини ефекти, характерни за любителските продукции и времетраене като на истински филми, тоест над половин час, в случая с Епизодите от “Войните на Ситите” по над час и половина. Той често участва в тях, понякога заемайки централна роля. Руи има вярна фен база в Интернет, която подкрепя продукциите му. Надяваме се той да продължи да ни радва, макар че любителските филми не носят директно приходи. Дават обаче радост на нас, зрителите 🙂 Гледайте ги ТУК!

sith wars episode 3

Представен от Александър Драганов

 

Оставете отговор