Роякът се спуска (Дивогласи #2)

Ferals2_Cover.indd

Оригиналният роман “Дивогласи” на Джейкъб Грей ми беше харесал доста, но после по някаква причина така и не стигнах до продължението му. Това лято ми се отвори прозорец със свободно време и реших да дам шанс на “Роякът се спуска“. Останах повече от доволен, наистина класно младежко фентъзи, което на днешен фон изглежда още по-убедително.

Коу е един от дивогласите – момче, което умее да говори с животните и в неговия случай с враните. Той вече е съумял да победи Предача, злия паякогласен, убил родителите му и опитал да се върне от света на мъртвите. С това обаче неприятностите му не свършват. Тайнствено момиче се е нанесло в някогашния му дом, непознат мъж му връчва мистериозен камък и внезапно Коу отново бива преследван, този път от полицията в мрачния град Блекстоун, която има нов началник. Това е зловеща жена, историята за която се разказва като страшна приказка сред дивогласите. Прякорът й е Майката на мухите…

Роякът се спуска” е наистина много добра книга! С образа на Коу авторът Джейкъб Грей е изградил персонаж, чиято смелост и жертвоготовност напомнят на Хари Потър, но с уникална и оригинална магическа способност. И ако Предача наподобяваше твърде много лорд Волдемор, то Майката на мухите е оригинален и кошмарен противник, който цепи мрака с плановете и превъплъщенията си. Действието се движи със скоростта на болид от Формула 1, а финалът на всяка глава те кара да четеш още и още. Удоволствие е да се попадне на толкова хубава книга и поздравявам “Егмонт” затова, че са я издали!

Ревю на д-р Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор