Роулинг най-сетне получи защита

emerson spartz

Младият бизнесмен Емерсън Спартц, основал като малък най-големия фен сайт за Хари Потър “Мъгълнет” защити Дж.К. Роулинг от сегашната администрация на страницата, която нападна авторката заради решението й да подкрепи разпознаването на биологичния пол като определящ затова кой е жена и кой не. Часове наред се чудих какво да направя, но като основател на “Мъгълнет” реших, че трябва да кажа нещо, призна той и така потвърди впечатленията, че в Съединените Щати цари политкоректна диктатура, в която хората нямат право на мнение срещу джендърите и черните активисти. Не мога да повярвам, че трябва да го казвам, но Роулинг не е трансфобна. Първо прочетете какво е писала, после я плюйте.

Роулинг веднага благодари на Емерсън – Благодаря ти, че си този, за който си мислех, че си. По-рано тази седмица писателката имаше неприятен инцидент със Стивън Кинг, който първо сподели нейн туит, но после клекна пред транс активистите.

Сегашното ръководство на “Мъгълнет” злобно отвърна, че Емерсън вече 10 години не работи за тях и не говори от тяхно име, с което се нахвърлиха и върху втори човек, без който нямаше да съществуват. Негови приятели обаче извадиха нещо крайно интересно – че на страната на Роулинг се е изказала и голямата израелска транс певица Дана Интернешънъл, печелила конкурса “Евровизия”.

Дж.К. Роулинг, любов моя, изпращам ти много целувки от Израел. Понякога общността (ЛГБТ) влиза в ненужни войни с хора, които са на наша страна. Това, което тя казва заслужава дискусия. Може да сте съгласни или не, но не бързайте с обвиненията в трансфобия.

Интересното е, че Дана Интернешънъл отдавна е изказала това мнение, но то не е било споделено от големите левичарски медии и го прочетох в израелския сайт “Хаарец”. Причината затова може да се крие в антисемитизма на новото ляво, което отхвърля правото на Израел да съществува като държава и редовно е на страната на терористите. Роулинг от друга страна пък дори в моментите, когато е била силно против консерваторите, е отказвала да участва в бойкота над Израел, който нео комунистите опитват да наложат в стил, който би подобавал повече на Хитлер.

Емерсън Спартц освен това цитира и мисъл на Дъмбълдор от първата книга, според която понякога е по-трудно да се изправиш срещу приятелите си, отколкото срещу враговете си. Това вероятно е така, тъй като много потребители, присъединили се към тълпата, заклейващата Роулинг, вероятно са заблудени от влъхвите на троцкизма, брътвещи малоумия за социална правда, докато мечтаят за абсолютна власт. Тази сутрин американският президент Доналд Тръмп коментира по случай настъпването на 4-ти юли, националния празник на САЩ:

Надига се нов крайноляв фашизъм, който изисква абсолютно подчинение. Ако не говориш на неговия език, не извършваш неговите ритуали, не рецитираш неговите мантри и не следваш неговите заповеди, ще те цензурират, забраняват, блокират, преследват и наказват.

Целият свят трябва да се събуди и опълчи на злото, което се надига зад маската на борба за справедливост. В противен случай хората могат да установят, че животът става такъв, че живеенето му не си струва особено. След вчерашния ни коментар за поредните политкоректни атаки срещу жанра, наши читатели ни писаха с примери за още безумия:

Марк Лорънс също е под прицел, тъй като бил ,,насъскал” феновете си да обиждат Виктория Шуаб, след като тя критикува една от книгите му заради брутални сцени. Скот Линч път бил съблазнил някакво 25-годишно момиче и сега това момиче го обвинява, че е използвам положението си, за да я накара да излизат и че я е принудил да продължат връзката, въпреки мнението на жена му. Друга писателка бе написала, че не харесва женските образи, създадени от мъже, оплака се Григорина Саева.

В комиксите особено тези на “Марвел” положението също не е розово- Спайдър-мен е бисексуален, Лоугън е гей, който има обща връзка със Cyclpos и Джийн Грей и всякакви подобни неща. Като нищо това може и да се отрази и във филмите им. Техни модрени комикси не съм чел от години, добавя Кирил Диманов от сайта “Супергерои България” и допълва: Имам приятели, които са гей, чудесни хора, не налагат нищо на никого и дори те са против това, защото просто не помага такова парадиране и натикване в лицата на хората.

Последното нещо е изключително важно и искам като председател на фентъзи клуб “Цитаделата” да кажа, че ние на всеки човек гледаме като на личност, а не като на идентичност и по никой начин не сме за тормоза срещу когото и да е било. Това може лесно да се провери в историята на сайта, където сме отразявали множество произведения с хомосексуални герои, включително такива, които не са пряко свързани с фантастичния жанр, като романа “Аристотел и Данте откриват тайните на вселената” от Бенджамин Алире Саенц или анимето Yuri on Ice. Това, срещу което сме против е създаването на ново общество с вечни жертви, които трябва да мразят вечните потисници, които трябва вечно да са гузни и така, увлечени във враждата помежду си, да угояват един клептократичен елит, довел света до най-голямото социално неравенство от 19-ти век насам в най-ключовия сектор – разпределението на доходите. Затова в клуба и сайта, докато е възможно, ще се възползваме от това, че България е в периферията на новия световен ред и ще говорим това, което мислим. Ако не можем, едва ли ще продължим дейността си – не би имало смисъл. Засега обаче нашият народ демонстрира защо е оцелял 500 години под чужда власт и трудно отстъпва от своите ценности и традиции, така че надеждата ни е още дълги години да останем заедно.

Завършвам новината с поздрав от Дана Интернешънъл, която защити Роулинг:

Оставете отговор