Ророноа Зоро срещу Химура Кеншин

roronoa zoro vs himura kenshin

Дуелите на Цитаделата стигат до втория си кръг за 2024-та година, в който вниманието ни се насочва към азиатските произведения. Великолепните майстори на меча Ророноа Зоро от One Piece и Химура Кеншин от “Скитника Кеншин” се изправят един срещу друг в епична битка, която трябва да излъчи втория победител за годината, след като Арт Ужасяващия спечели през февруари. Гласувайте до утре в 12.00ч!

В следващите редове ще може да прочетете малко повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

zoro gif

Ророноа Зоро, известен още като Ловеца на пирати Зоро, е един от най-ловките фехтовачи във вселената на One Piece и един от основните протагонисти в едноименната поредица. Обучаван още от детска възраст в изкуството на катаната, Роро дава обет да стане най-великият дуелист на всички времена, побеждавайки почти всеки, който му се изпречи на пътя. За разлика от самураите обаче, Роро не следва Бушидо и си пада по мръсните номера. Неговият боен стил е уникален тъй като съчетава техника, която върти едновременно три меча – това създава непреодолима стена пред противника, който лесно може да стане жертва на Зоро-Катаната ако не внимава. Встрани от това, Ророноа Зоро притежава изключителна физическа сила и издръжливост, което му позволява да продължи битката си и при най-тежките наранявания.

kenshin gif

Химура Кеншин, роден като Химура Шинта, е майстор на меча и главен герой в самурайската поредица “Скитника Кеншин“. Миналото на Кеншин е изпълнено с тъга и потънало в мъгла. Знае се, че когато легендарен майстор на меча намира да го обучи, той копае гробове на свои близки, изклани във военен конфликт и прави впечатление с нежния си и уязвим характер. Въпреки това обаче младото момче Шинта се превръща във великолепен боец и взима участие във войните между реформатори и традиционалисти от периода Бакумацу, като става асасин и няма воин, способен да му се опре в битките. Той е един от най-известните мечоносци в света и обожаван аниме, манга и филмов герой, с интригуващия и дълбок характер на човек, извършвал големи злини, осъзнал това и минал на страната на доброто до степен, че не цени собствения си живот.

Nanashi vs Hijikata

ЗА РУБРИКАТА:

Рубриката с Дуели на Цитаделата се корени в отдавна изчезнали форуми на клуба, преди да се превърне в редовна дискусионна секция на сайта през 2007-ма. Анкетите се добавят през 2013-та, като от 2018-та те са подредени така, че да образуват годишен турнир. 16 персонажа са предвидени да участват през 2024-та година, като четирима от тях са свързани с Азия и бойните изкуства. Досега най-успешният подобен герой е Хисока Мороу, станал шампион в Дуелите през 2022-ра. Първа стъпка към това да го надминат този уикенд ще направят или Ророноа Зоро, или Химура Кеншин. Но кой? Решението е ВАШЕ!

Оставете отговор