Роно

ronno villain

Всеки млад герой има нужда от съперник, срещу който да се утвърди, като Бамби не прави изключение. Затова и днес насочваме вниманието си върху елена, кръстосал рога с него за сърцето на кошутата Фелине. Той се казва Роно.

За разлика от много персонажи във филма на “Дисни”, Роно е герой, който се появява и в оригиналния роман “Бамби” на Феликс Залтен, където е куц заради контузия, причинена от човешко същество, детайл, който обаче се губи в анимацията. За детството му в нейния свят разбираме повече от втория филм от поредицата, излязъл през 2006-та година. Там го виждаме като доста нахално малко сърне, което иска да си спечели одобрението на Фелине, но се държи много грубо с Бамби и приятелите му.

ronno fawn

Роно редовно се заяжда с Бамби и го нарича страхливец, като демонстрира привидна смелост. В действителност обаче той е този, който в мигове на голяма опасност тича да се скрие при майка си. Когато пораства обаче, до голяма степен можем да кажем, че Роно е преодолял тези страхове и се е превърнал в изключително заплашителен млад мъжкар. В същото време, той не е забравил заканите си към Бамби от детството, нито влечението си към Фелине. Роно я иска за себе си и когато вижда Бамби да я ухажва, насочва рогата си към него, като недвусмислено показва какви са намеренията му. Фелине няма никакво желание да тръгне с него, но той не й остава голям шанс. За да се измъкне, кошутата почва да вика Бамби за помощ.

Роно бива нападнат от съперника си, но няма намерение лесно да му отстъпва Фелине и първоначално го отблъсква с рогата си. Двамата влизат в драматична битка помежду си, като Роно има предимството в началото й, но в крайна сметка бива победен от Бамби и губи правото да вземе Фелине за своя жена. Въпреки това, с емблематичната си поява, великолепно нарисуваното си от аниматорите на “Дисни” изображение и запомняща се музикална тема, Роно е персонаж, заслужил си правото да получи биография в Цитаделата.

ronno scary

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор