Роки Сорая

rocky soraya

Роки Сорая е индонезийски продуцент, режисьор и сценарист, известен със своите филми на ужасите.

Сорая е роден на 25-ти октомври 1983-та година. Той е син на известния в Индонезия продуцент Раам Сорая, собственик на продуцентката къща “Сорая Филмс”. Раам обаче предлага на сина си да започне своя продуцентска къща и Роки прави точно това, като основава “Хитмейкър Студиос”. Причината затова е, че младият Сорая харесва много филми на ужасите и иска сам да прави такива. Той също така иска да убеди публиката в родината си, че нейните хоръри могат да са на високо ниво, да не отстъпват на американските.

doll 2 doll

Първоначално Сорая е основно продуцент, но после започва да работи и като режисьор на филмите, които измисля. “Понякога това, което друг режисьор си представя е различно от мисленото в главата ти”, отбелязва Роки. Големият му пробив идва през 2016-та година, когато по индонезийските кина излиза филмът The Doll, история, видимо вдъхновена от американския “Анабел”, но доста по-брутална и с оригинален обрат в историята. “Куклата” е достатъчно успешен, за да вдъхнови продължение и година по-късно по кината в Индонезия излиза втората и още по-добре направена част на The Doll, която надхвърля един милион зрители. Това е началото на серия за режисьора, който прави още три филма, минали тази психологическа бариера – “Сабрина”, която също е част от вселената на “Куклата”, “Мата Батин” и черната комедия “Сузана: Погребана жива”, гледана от над три милиона души. Филмите на Сорая достигат и до англоезичната аудитория, благодарение на “Нетфликс”.

sabrina

На 14-ти март 2021-ва година Роки Сорая намира и половинката си, женейки се за модела Мелиса Джинтинг на церемония, домакин на която е петзвезден хотел в столицата Джакарта. През май тази година по кината в Индонезия пък излезе третата част от поредицата за “Куклата”, визуално напомняща силно на класиката Child’s Play.

Надяваме се за в бъдеще Сорая да ни радва с още плашещи филми!

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор