Роботи свалиха Черната пантера от върха в бокс-офиса

pacific rim jaegers

След продължила повече от месец доминация в американския бокс-офис, “Черната пантера” бе принуден да отстъпи първото място в седмичната класация по приходи на Холивуд. Причина за това е излизането на “Огненият пръстен: Революция”, продължение на екшъна с гигантски роботи от 2013-та година. Той изкара 28 милиона долара при дебюта си в САЩ и комфортно пое водачеството, като това обаче далеч не е най-силната му територия. Филмът, в който участват Джон Бойега и Скот Ийстуд се представи най-добре в Азия, като в Китай печели уикенда с 64,9 милиона долара. Общите приходи на Pacific Rim: Uprising за първите три дни от излизането му възлизат на 150 милиона, което не е никак зле.

В същото време “Марвел” нямат повод за сълзи. Техният нов ас изкара 16,6 милиона и спокойно се нареди на второ място в класацията за изминалия уикенд в Америка. С това “Черната пантера” стана най-успешният филм от поредицата в САЩ, като мина “Отмъстителите” от 2015-та, а освен това изпреварва и много по-скъпия осмия епизод на “Междузвездни войни” – “Последните джедаи”. Общите приходи на филма в Северна Америка са 630 милиона, а общо за света – милиард и двеста тридесет и седем.

Следващата седмица киноманиаците очакват излизането на “Играч първи, приготви се”, новият фантастичен епос на ветерана Стивън Спилбърг, заснет по романа на Ърнест Клайн.

Тагове: