Робоаниметата от изминалия уикенд

shinkansen2

Както може да се досетите, заради наградите нямах много възможност да гледам анимета този уикенд, но пък вече наваксах и съм готов да ви кажа най-интересното от новите епизоди за гигантски роботи, излъчени в Япония.

Shinkansen Henkei Robo Shinkalion продължава доста стабилно и въпреки, че остава някак незабелязано сред западната аудитория, е много успешно в Япония, а фенове коментират, че това е първото идеалистично аниме за роботи от серията Brave насам, за която писахме миналата година. Приключенията на Хаято, който трансформира експресен влак в гигантски робот продължават, като той започва да търси други пилоти, които да му помагат в битките с мистериозните чудовища, нападащи Земята. Момчето намира друго хлапе, чиито умения изглеждащ обещаващи, като пътува посред зима из Япония – но там, в снега, го чака чудовище… Хубавото на това аниме е, че наистина сгрява сърцето, анимацията е съвременна и много класна, но духът е от едно време и носи неповторима носталгия.

Darling in the FranXX е тоталният антипод, като по парадоксален начин kawaii стилистиката на гигантските роботи и героинята Zero Two правят гримдарк света на неясното бъдеще, атакувано от чудовища да изглежда още по-дементен. Хиро продължава да има съмнения за това бива ли го за пилот, пък и ръководството на екипа им му няма вяра, като това означава, че в напечена ситуация красивата, но смъртоносна Zero Two отива на битка, пилотирайки робота си Стрелиция с друг младеж. Какви са последиците от това ще видите ако гледате третия епизод – за момента цялата история ми идва прекалено странна и лишена от контекст, в който да се случват събитията, но въпреки това е интересно и дори приятно за гледане.

Очаквайте още ъпдейти в края на тази или началото на следващата седмица, когато очакваме новите епизоди 🙂

Тагове:  

Оставете отговор