Рекордна промоционална кампания за “Спайдър-мен: Далече от дома”

spidey smartfon

Интересна новина излезе преди няколко часа в сайта “Дедлайн“. “Спайдър-мен: Далече от дома” е успял да получи най-скъпата промоционална кампания в историята на киното, като общата й стойност възлиза на 240 милиона долара. Това е чувствително увеличение спрямо “Спайдър-мен: Завръщане у дома”, който бе събрал 140 милиона и бие дори устремилия се към бокс-офис рекорда на всички времена “Отмъстителите: Краят”, който имаше 200 милиона долара. Става дума за медийни услуги, извършени от партньори преди излизането на филма, а не за директен разход по маркетинг и реклама.

Сред съюзниците на “Спайдър-мен” изпъква стария партньор на “Марвел”, германският автомобилен концерн “Фолксваген Груп”, който рекламира луксозния си бранд “Ауди” в комиксовите филми, като в “Спайдър-мен: Далеч от дома” бе представен и новия електрически модел на компанията. Друг от могъщите приятели на Спайди е самолетната компания “United Airlines”, която във филма осигурява полета на Питър Паркър и приятели. Сред другите съюзници са компании за напитки и закуски като “Бургер Кинг”, “Доритос”, пици “Папа Джон”, безалкохолното питие “Доктор Пепър” и други, а крайният резултат е реализираният рекорд.

“Безпрецедентна и изключително креативна промоция”, каза Джош Грийнстайн, председател на “Уърлдайд Маркетинг & Дистрибюшън”. “Спайдър-мен е най-великият супергерой на целия свят”, заключи пък ръководителят на кампанията Джефри Годсик. Макар твърдението му на пръв поглед да звучи пресилено заради това, че филм за Спайди все още не е печелил милиард (третият филм с Тоби Магуайър има 890 милиона, а първият с Том Холанд – 880), това наблюдение се потвърждава от общите бройки на продаден мърчандайз на Паяка (играчки, артикули за училище и други), където той води дори пред иконичните герои на DC Батман и Супермен.

Припомнете си ревюто ни на хита “Спайдър-мен: Далече от дома” ТУК!

Тагове:  

Оставете отговор