Рей Рюгазаки

Rei profile

Рей Рюгазаки е герой от аниме поредицата Free! Той е спортист, който първо се занимава с лека атлетика, но после се насочва към плуването и става част от отбора на училището “Иватоби”.

Първоначално Рей се занимава с овчарски скок и няма желание да се записва в отбора на плуване, тъй като намира спорта за грозен. Рюгазаки е с високо чувство за естетика и обича само красиви неща, както и такива, които могат да бъдат изчислени точно. Плуването не влиза в нито едно от тях, но настоятелният Нагиса Хазуки успява да го навие да се запише в тима. Оттам следва обаче ново 20 – подготовката на Рей за плуването е изцяло теоретична и веднъж озовал се във водата, той потъва като котва. Дълго време Рюгазаки изглежда безнадежден, но макар и лаконични, съветите на виртуоза Харука Нанасе му помагат и той започва да плува, като се насочва към стила “бътерфлай”. Понеже съотборниците му са с богат опит, Рей чувства, че ги бави с мудното си темпо и затова опитва да плува нощем в открито море, когато отборът е на летен лагер. Това едва не завършва с трагедия, тъй като се извива силен вятър, който вдига големи вълни. Съотборниците на Рей обаче влизат във водата и го измъкват в безопасност.

rei kotiooo

Тимът на Рюгазаки започва да се засилва и самия той успява да плува до такава степен бързо, че доброто темпо на останалите да не позволява отборът да бъде побеждаван лесно. Въпреки това Рей си печели неприязънта на Рин Мацуока, плувец от друго училище, който някога е бил съекипник на останалите и го намира за некадърник, чиято липса на умение е обида за останалите. Рей обаче влиза в положението на Рин, когато Мацуока претърпява психически срив от това, че не плува с любимия отбор от детството си и го пуска да участва на негово място във финалите на първия сезон. Това помага на Рин да се съвземе, но отборът е дисквалифициран заради нелегалната смяна и така Рей се утвърждава на позицията си в стила “Бътерфлай”.

Постепенно Рюгазаки става много добър и силен плувец, което се вижда във финалите на втори сезон, когато неговия тим печели срещу екипа на Рин. Когато Макото Такибана и Харука Нанасе завършват и се прехвърлят в университетското плуване, Рей става капитан на отбора. Симпатичен, чаровен и екцентричен герой, Рей Рюгазаки нямаше начин да не получи своята биография в Цитаделата!

rei free

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор