Рафаел

tmnt-raphael-02

Рафаел е герой от поредицата “Костенурките Нинджа”, втори по старшинство в отбора и най-темпераментен от четиримата братя, създадени от Кевин Истмен и Питър Леърд, които самопубликуват историята им през издателството си Mirage. Критиците го определят като един от най-великите комиксови персонажи на всички времена, както и за един от най-великите измислени нинджа герои (заедно с Леонардо).

Retro_raph

Рафаел е една от четирите костенурки, които биват заляти с мутаген и поради тази причина стават антропоморфни. Кръстен е на известен ренесансов художник от учителя Сплинтер, човекоподобен плъх, който владее бойни изкуства и го обучава за нинджа. Предпочитаното  оръжие на Раф са късите тризъбци сай, а маската му е червена. Като цяло той се счита за по-грубоват от останалите си братя, а също и за по-свиреп. Трудно сдържа гнева си и често оспорва решенията на Леонардо като водач на групата. Въпреки това Рафаел има добро сърце и се случва по-късно да се разкайва за стореното и да се извинява на Лео. Като цяло обаче Рафаел има най-добри отношения с Кейси Джоунс, уличен супергерой, който напада престъпници, скривайки лицето си зад хокейна маска.

raph 03

Като цяло Рафаел е колоритен и забавен образ, който допада особено много на по-бунтарски настроените хлапета, които държат да имат имиджа на лошо момче. Самият той обаче е герой, който използва агресията за да прикрива това колко го е грижа за приятелите му, което го прави по своему трогателен. Любопитно е да се отбележи, че в сериала от 2012-та година гласът на Рафаел е на актьора Шон Остин, известен с ролята на Сам от “Властелинът на пръстените”.

Raph-rage

 

Оставете отговор