Рафаел Сорел

raphael sc4

Рафаел Сорел е герой от поредицата игри “Соул Калибър”. Той е майстор на фехтовката, който се стреми към световно господство, за да създаде съвършения свят за Ейми – момиче, спасило живота му в миналото.

Рафаел е френски аристократ, известен със студения си и арогантен характер, както и с това, че се фехтува с лявата си ръка – нещо, което пред средните векове се считало за богохулно. Той бива прокуден от семейството си заради убийство, но спасен от преследвачите си, когато го приютява Ейми – мило момиче, което му съчувства. Сорел се променя от това и изпитва чувство за дълг към нея, но то постепенно се превръща в лудост.

Sc4-raphael

Когато научава за митичния меч Соул Едж, Рафаел решава да го открадне и да използва силите му, за да изкове съвършения свят за себе си и Ейми. Амбицията му го изправя срещу Кошмара, демоничен рицар, който всъщност е Сигфрид, обсебен от демоничния меч Соул Едж. По време на битката си с него Рафаел губи, но оцелява, тъй като атаката му събужда Сигфрид и му позволява да се отърси от контрола на Кошмара.

sc4 raphael sexy

След битката си с Кошмара, Рафаел започва да търси Свещен камък, за да спаси Ейми, която е затворена с магия в румънски замък, от който не може, като с това се конфронтира с хората, забелязали, че там става нещо нередно. В това време раните му от Кошмара започват да се инфектират с мрачна светлина – знак, че Рафаел започва на свой ред да бъде обсебван от демон.

Raphael_Soul_Calibur_V

След като Свещения камък излекува някои хора, но не всички, от демоничното обсебване, Рафаел решава да потърси меча Соул Калибър, с който да се противопостави на влиянието, което Соул Едж има върху света. Пътуването му се увенчава с неуспех и той умира, за да се издигне отново като немъртъв – Рафаел се превръща във вампир, който продължава да търси Ейми, макар самата тя вече да е приела друга самоличност.

RaphelSC6

В шестата игра от поредицата историята се връща от начало и Рафаел пак е млад и надменен аристократ, майстор на фехтовката. Той е частично вдъхновен от художника Рафаел, рисувал с лявата си ръка, а феновете намират прилики между него и Алукард от “Касълвания”.

raphael soul6

Рафаел е любимият ми персонаж от игрите “Соул Калибър”, елегантен и красив боец, с който е удоволствие да се играе.

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор