Рафаел Сорел срещу Броли

raphael sorel vs broly SF2

Предпоследният Дуел на Цитаделата за 2023-та година трябва да определи и вторият финалист в рубриката. В битка един срещу друг ще влязат френският фехтувач с вампирски наклонности Рафаел Сорел от играта “Соул Калибър” и могъщият (анти)супергерой Броли от култовата японска анимация Dragon Ball. Битката между тях ще продължи до утре в 12.00ч, като на Вас се пада честта да определите победителя…

В следващите редове ще може да прочетете малко повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

raphael gif fency

Рафаел Сорел определено е приятната изненада на турнира тази година, тъй като за последно “Соул Калибър” спечели голяма награда от Цитаделата през вече доста далечната 2018-та година, когато взе приза на клуба за най-добра игра, а през 2020-та Зигфрид Щауфен взе само един от успех в Дуелите. Рафаел обаче почна като отличник, като съкруши Сигвалд Великолепния и с това провали опита на поредицата Warhammer да се върне в челото. После Сорел надви и Драйбоун Безсмъртния, най-великия и могъщ герой на руското фентъзи, което тъкмо бе започнало да получава някакво внимание в Цитаделата покрай успешните анимации от последните години. Сега обаче Рафаел се изправя срещу още по-силен противник…

broly-dragonball-z

Любимата на цели поколения отакута бойна сага Dragon Ball дълго време бе пренебрегвана в Цитаделата и така до годишните награди през януари, когато отмъкна отличието на клуба за Аниме на годината. Това бе последвано от дебют на Броли в Дуелите и той никак не разочарова. В първия си двубой Броли прекърши Нежа от китайското фентъзи New Gods, може би най-амбициозната анимация, която сме виждали от Поднебесната империя, с много силен персонаж, който обаче не затрудни героя от Dragon Ball. Втората битка го изправи срещу Рю Сузаку от F-Zero: The Legend of Falcon, персонаж, получил силите на прословутия Капитан Фалкон от игрите на “Нинтендо”. Той се оказа костелив съперник, но Броли отново успя да го победи. Дали обаче силата му ще надделее срещу коварството на третия му противник?

ДУЕЛЪТ:

Арена на двубоя е прокълнатия дворец на демонския господар Араго от Samurai Troopers. За тези, които са запознати това би бил ефектен декор, за останалите стига да знаят, че е място, което е неутрално и не дава надмощие на нито един от двамата противници.

Kamina vs Vega

Рубриката с Дуели на Цитаделата се корени в отдавна изчезнали форуми на клуба, преди да се превърне в редовна дискусионна секция на сайта през 2007-ма. Анкетите се добавят през 2013-та, като от 2018-та те са подредени така, че да образуват годишен турнир. 16 персонажа участваха през тази година, като след този двубой от тях в спора за титлата ще останат само двама. Първият е Муфаса от “Цар Лъв”, вече осигурил си място на финала. Кой обаче ще е вторият?

Тагове:  ,

Оставете отговор