Рау Льо Крузе

Rau_Le_Creuset_3030
Рау Льо Крузе е герой от поредицата „Мобилни костюми Гъндам“. Той е основен антагонист в анимето SEED и причина за многобройни беди в продължението SEED Destiny.
Рау Льо Крузе е командир на Координаторите, раса от хора с подобрени по генетичен път възможности, която живее на изкуствени светове в слънчевата система. Той е изключително способен военачалник, харизматичен водач и майстор манипулатор. Под ръководството му са някои от най-добрите пилоти на Координаторите, сред които и Атрун Зала, син на неговия пряк началник, председателя на Координаторите Патрик Зала.
Рау Льо Крузе изглежда като цяло спокоен човек с добри обноски, но има някои странности в поведението, които прикриват истинската му същност. Макар да е хубав, командирът винаги носи желязна маска на лицето си и изпада в ярост, когато някой успее да я свали. Освен това той страда от хронично заболяване, което контролира с помощта на лекарства.
В началото на „Мобилни костюми Гъндам: SEED”, командир Льо Крюзе изпраща екип, който да открадне няколко мобилни костюма от свят, подчинен на страната Орб, неутрална в конфликта между Координаторите и хората, които радикално отхвърлят всякаква промяна на човешките гени. От хватката му се измъква само гъндам, който бива пилотиран от младия Кира Ямато и се озовава на борда на кораба „Архангел“. Льо Крюзе преследва този кораб, като привидно изпълнява указанията, спуснати му от Патрик Зала.
Rau_Le_Creuset_&_Providence

Действителността обаче е по-различна. Рау Льо Крюзе храни изключителна омраза както към населението на Земята, така и към Координаторите, живеещи на своите изкуствени светове. Причината за това е в неговото минало, тъй като той е клонинг, създаден като мостра за бъдещия съвършен координатор, Кира Ямато.  Истинското му име е Рау Ла Флага. Той е създаден от Ал Ла Флага, човек, който смятал, че гените му са замърсени от тази на съпругата му при раждането на истинския му син Му Ла Флага. Той е създал Рау като негов заместник. Рау обаче остарява по-бързо и страда от силни болки, заради които пие лекарствата си.
Заради преживяванията си Льо Крузе изпитва ненавист към създателя си, поради което сменя името си. Той започва да мрази и целия човешки род, който смята за егоистичен, склонен към насилие и самоунищожение. Льо Крузе решава да „помогне“ на хората да стигат естествения според него завършек на вида си, като манипулира двама радикали – Патрик Зала, председател на Координаторите, който гледа на земляните като остарял вид хора, за който в бъдещето няма място и Мурута Азраел, радикал, искащ да избие всички Координатори и да опази „чистия син космос“ от генетично модифицираните хора. Интригите на Льо Крузе са тъй сръчни, че той почти успява в плана си, тъй като и двете страни във войната подготвят взаимното си унищожение с могъщи супероръжия.
rau the look
Планът на Льо Крузе не успява единствено заради съпротивата на няколко храбри пилота на гъндами, сред които са Кира Ямато и в последствие Атрун Зала, както и на Лакус Клайн, певица, която не спира да призовава за мир дори и в най-тъмните времена. Льо Крузе загива в битка с Ямато, но успява да предизвика ужасни кръвопролития преди това. Неговото зло остава да живее и след смъртта му, тъй като самият Льо Крузе също има идентичен клонинг, Рей За Бюрел, който работи със следващия председател на Координаторите, Гилбърт Дюрандал, за прилагането на страховития план на Съдбата, в който няма да има войни поради предетерминираността в живота на всеки човек според гените му.
la creuzet black

В поредицата „Мобилни костюми Гъндам“, Рау Льо Крузе идва в традицията на злодеите, вдъхновени от Шар Азнабъл, антагонист в оригиналното аниме от 1979-та, който крие лицето си с маска. Критиците отбелязват обаче, че Льо Крузе е необикновено зъл за стандартите на поредицата заради своята нихилистична и цинична философия, която го приближава до Жокера на Кристофър Нолан, макар анимето SEED да излиза няколко години преди „Черният рицар“.
Рау Льо Крузе е личният ми фаворит от поредиците „Мобилни костюми Гъндам“, изключително харизматичен отрицателен образ, който поставя героите Кира Ямато и Атрун Зала на върховни изпитания. Ако искате да се запознаете с ярък злодей от мащабна епична история, не бихте искали да пропуснете поредицата „Мобилни костюми Гъндам SEED”.
Rau

Тагове:  ,

Оставете отговор