Рамуда Амемура

ramuda

Рамуда Амемура е герой от аниме поредицата Hypnosis Mic. Той е моден дизайнер и рапър, който изгрява с групата “Дърти Дауг”, преди да оглави своя банда на име “Флинг Посе”. Външният му вид е запомнящ заради дребничкия ръст, розовата коса и неизменната близалка в устата му.

ramuda cute

В недалечното бъдеще оръжията са забранени и конфликтите се решават с помощта на епични рап битки, които изпълнителите провеждат с помощта на хипнотичните микрофони – машини, с чиято помощ римите имат силата на удари. Един от най-добрите изпълнители е Рамуда Амемура. В миналото той е бил член на легендарния квартет Dirty Dawg, който обаче правителството е разтурило с помощта на интриги, по всяка вероятност прокарани лично от него. Когато това е станало, Рамуда се е намразил с колегата си д-р Джакурай, който подозира за отговорността му. Рамуда обаче прави нова банда, “Флинг Посе”, която оглавява. Негови партньори в нея са комарджията Дайс Арисугава и писателя Гентаро Юмено.

ramuda sinister

Когато правителството организира турнир по епични рап битки, Рамуда достига с лекота до полуфиналите. Там обаче той получава поръчка да убие Джакурай с помощта на боен хипнотичен микрофон, който е забранен, тъй като лишава от живот и изпълнителя. Амемура се изпълва със злоба и решава да изпълни задачата, но Гентаро го вдъхновява за друго в самия полуфинал срещу “Матенро”, бандата на Джакурай. Рамуда играе в положителния сладурски стил, с който е известен, но не успява да спечели битката и губи заедно със съотборниците си. С това обаче неприятностите му едва започват.

ramuda kawaii

Правителството, контролирано от феминаци Партията на Словото, иска да плени изпълнителите и да промие мозъка им, така че да популяризират злостната пропаганда затова, че мъжете са лоши и управляващите нямат алтернатива. Амемура знае това и се мъчи да избяга, но партньорите му настояват да предупреди останалите и той се връща, за да бъде пленен. В решителната битка старият екип на “Дърти Дауг” се събира отново, но изглежда, че няма сили да спечели, докато приятелите им от четирите групи не се намесват. Така Рамуда удържа свободата си заедно с останалите, а Партията е принудена поне временно да отстъпи.

А след това… като за начало отново започва дърлянето с д-р Джакурай, разбира се!

Ramuda_portrait

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор