Разкошно ново издание на “Стрелецът”!

TK1-Strelecat-cover-meka.indd

Издателска къща “Плеяда” зарадва феновете на Стивън Кинг с ново издание на класиката “Стрелецът”, което може да се закупи с отстъпка от сайта им ТУК! То е и първото у нас, което превежда окончателната версия на романа, синхронизирана с последните части, а не оригиналния текст от 70-те, когато поредицата “Тъмната кула”, на която “Стрелецът” е начало, още е била неясна като идея в главата на Краля. Припомняме, че новината за това бе съобщена първо в Цитаделата лично от Весела Прошкова, превела наново книгата.

Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и вече не е същият.
Така започва поредицата за Тъмната кула, най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и дълбоки прозрения за човешката природа, за приятелството, любовта и предателството. И за старата като света борба между доброто и злото – тема, минаваща като червена нишка в книгите на Краля.
Роланд от Гилеад, последният Стрелец, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел –  да открие и да запази мистичната пресечна точка на всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА. 
В „Стрелецът“ Роланд Дисчейн преследва загадъчния човек в черно – единственият, който ще отговори на въпросите му, най-важният от които е как да се добере до Кулата. 
Пътят го отвежда в Тъл, града на дяволска трева, пустинен пясък и отчаяние… в който няма нищо, особено милосърдие. Изглежда, там свършва светът, но Роланд е убеден, че отвъд пределите на Тъл се крие истина, определяща съдбата на Средния свят, а Човекът в черно държи ключа за тази тайна. И Стрелецът ще продължи да го следва – дори през смъртоносния капан, заложен му в този град, – за да я разкрие.

И като епилог на тази наистина добра новина, споделяме още две хубави, а именно, че според сайта “Дедлайн” вече се приготвят филмови адаптации на още две книги от Краля – “Дългата разходка” и “Сейлъмс Лот”, като след успеха на “То” сме почти сигурни, че те ще са по-сполучливи от филма по “Тъмната кула”, от който като че ли най-успешен бе саундтракът 😉

Оставете отговор