Рагнарок – Сезон 2

Ragnarok_Season_2_Poster

След успеха на първия си сезон, “Рагнарок” продължава да жъне победи, заставайки на едно от челните места по гледаемост в “Нетфликс”. Легендарният сериал по скандинавските митове се завърна на малкия екран след половин година снимки. Изглежда, викингите не се уплашиха от пандемията и решиха да продължат приключенията си, за които ще ви разкажа в това ревю.

MV5BMmFlNmNjYTYtZGU4Yy00YjNlLWFiZGQtYmM5OGU1MzlkMjg1XkEyXkFqcGdeQXVyNjEwNTM2Mzc@._V1_

В последния епизод на първия сериал Магне, превъплъщението на Тор, победи гиганта Видар. Но човешкото в младия боец надделя и той не го уби, което във втория сезон ще му коства много. Началото на втория сезон ни отвежда минутки след дуела, в планината на китното норвежко градче Еда. Ужасен от случилото се, Магне решава да се усамоти на един хълм. Но докато младежът е потънал в мрачни размишления за това какво ще прави оттук насетне, той бива грабнат от огромен орел, който го отнася в различно измерение. Оказва се, че птицата всъщност е любезната баба Венче, която Магне познава като касиерка в градския супермаркет. Старицата се оказва жрица на Один и му разказва за новия план на гигантите. Венче предупреждава Магне, че този път той не трябва да проявява милост. Злите същества трябва да бъдат погубени иначе ще продължат да тормозят хората. Тя дава на превъплътения Тор ценни напътствия за това как да открие останалите богове, защото сам няма да може да се справи с кошмарните си противници. И докато Магне се втурва в търсене и нови приключения, Видар и останалите гиганти решават да започнат своето отмъщение от семейството на момчето.

maxresdefault (3)

Дейвид Стаксън, който направи актьорски дебют в ролята на Магне, значително е задобрял. В новия сезон неговия герой вече е погълнат от Тор, който след събуждането си е овладял волята и духа на момчето. Новите епизоди носят приятна изненада – Магне се сдобива с чука си, изкован от джудже върху древния пламък на гигантите. Разкъсван между мисията си и желанието си да бъде със семейството си, Магне скоро открива, че ако наистина иска да победи гигантите трябва да стигне до края. Скоро асгардският огън, който бушува в гърдите му привлича още няколко смели героя, в които се събуждат душите на Один, Фрея и Тир.

Ragnarok-Loki

Друг млад дебютант на малкия екран – Йонас Гравли, отново прави чудесно изпълнение в ролята на брата на Магне – Лауриц. В първия сезон Лауриц беше просто проблемно дете, което почти всеки епизод изпадаше в депресия. В новите епизоди обаче на него се пада нелеката задача да приюти духа на Локи. И въпреки, че в началото това е голям стрес и за него и за брат му, скоро Лауриц свиква с новото си „аз“. В началото братята искрено се забавляват с новите си умения, но скоро последният научава от майка си, че те всъщност са полу-братя. И баща на Лауриц е не кой да е, а Видар Ютул – главатарят на гигантите, който Магне победи в първия сезон.

tumblr_8389e31a4ef67c4e64d1ddb674e417e6_c1f4cb22_640

Хърман Тьомерас е актьорът, който направи най-добро представяне в сериала. В първия сезон той беше много неуверен, но от това вече няма и следа. Хърман отново играе главния злодей в сериала – Фьор Ютул – синът на главатаря на гигантите. След като се влюбва в човешко момиче, Фьор решава да напусне семейството си и да заживее като човек, но след като разбира, че баща му е победен от пробудения Тор се връща за да отмъсти.

Theresa_Frostad_Eggesbø

Тереза Егезбьо отново играе Сакса Ютул – дъщеря на гигантите и един от най-коварните врагове на боговете. В този сериал тя крие нескрити амбиции да измести брат си и сключва таен съюз с Тор, който става нейн любовник. Съюзът обаче ще се окаже пагубен и за двамата тъй като скоро тя разбира, че семейството й има нов любим член – полу-гигантът Локи (Лауриц), който…се пада полу-брат на Магне.

ragnarok-season-2-magne-thor-may-27-2021-netflix-details-1200x900

Вторият сезон на „Рагнарок“ е глътка свеж въздух сред пандемията. Създателите на сериал Емили Кае и Адам Прайс поднасят на зрителя вълнуваща история, изпълнена с интриги и приключения. История, която горещо препоръчвам на всички фенове!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  ,

Оставете отговор