Първа среща на клуба за тази есен – на 24-ти септември. Темата? ДЕМОНИ!

pazuzu
Фентъзи Клуб “Цитаделата” намери нов дом! На 24-ти септември от 19ч в Книжен Център “Славейков” /на безистена срещу фонтана на площад “Славейков”/ може да присъствате на първата ни среща, посветена на присъствието на демоните в жанровете фентъзи и хорър!
Фентъзи Клуб “Цитаделата” е създаден през 2001-ва година, като място, в което любителите на меча и магията да намират сродни души. През годините той е организирал редица големи срещи и събития, връчвал е превърналите се в традиционни за нашата общност годишни награди за фентъзи и хорър, издавал е сборниците от колекцията “Мечове”. През октомври може да очаквате от нас и премиерата на антологията “Сказания за ледената планина”!
Книжен Център “Славейков” съдържа най-богатата колекция от книги-игри в България, като предлага да бъде едновременно книжарница и библиотека за любителите на интерактивния жанр. В него може да намерите също фентъзи бестселъри на английски език, комикси, манга и уникални филмови плакати.
Нашата съвместна дейност започва с публична лекция, в която ще разгледаме феномена на демоничното обсебване и неговото присъствие в жанровете хорър и фентъзи, като направим преглед на митологичното минало на това паранормално явление, проследим бума в интереса след излизането на “Заклинателят” и стигнем до ехото му епични сказания като поредиците за Warhammer, филми като “Отряд самоубийци” и дори книгите-игри като “Олтарът на тъгата”.
Очакваме ви!
Присъединете се към събитието във “Фейсбук“!

Оставете отговор