Първата вещица

The_Wretched_(film)_poster

The Wretched, преведен на български език като “Първата вещица”, е филм на ужасите, заснет през 2019-та година и изкарал седем седмици на върха в американския бокс-офис през 2020-та, но с уговорката, че това е станало по време на пандемията от коронавирус, когато съвсем малко кина са били отворени. Въпреки това той е хубав, оригинален хорър, заслужаващ си вниманието Ви.

the witch disguised

Бен е младо момче, което отива за през лятото при татко си. Родителите му са разделени, поради което на него не му е лесно и повече го влече към купони, отколкото да се запознава с новото гадже на бащата. В същото време той забелязва някои необясними събития – тъмен силует, появил се нощес около къщата му, детето на съседите, изпаднало в ужас от родната си майка, а по-късно твърдението им, че те нямат син. Бен решава да разследва какво се случва при тях и стига до смайващ и ужасяващ извод – в къщата до тях се е заселила вещица. Тя обаче е забелязала момчето, което си пъха носа в делата й, като решава да го отстрани, заедно с всичките му близки…

the witch

The Wretched е филм с много добра идея, който наново представя мита за вещиците, като създава най-страшната му представителка, която сме виждали досега, нечовешко изчадие напомнящо по поведение Пришълеца или Нещото, но в същото време с интелекта и чара на зла магьосница. Младият актьор в главната роля, Джон-Пол Хауърд, се справя по великолепен начин с ролята си и създава симпатичен протагонист, с който зрителя лесно се идентифицира. На ниво са и останалите артисти от продукцията, която има чудесна визия и атмосфера, особено на фона на това, че е заснета със символичен бюджет. Разбира се, това идва за сметка на действието, което въпреки краткото времетраене от 95 минути, по средата на филма изглежда разтеглено и мудно. Доброто начало и епичните битки накрая обаче правят “Първата вещица” филм, който си струва да се види.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор