Пускат наново трите филма за “Берзерк”

berserk poster

Нова ремастър версия на класическата трилогия от пълнометражни аниме филми “Берзерк – Златната арка” ще излезе в Япония и Интернет през октомври. Това се прави в памет на големия мангака (автор на японски комикси) Кентаро Миура, който си отиде без време преди година. Филмите ще излязат с по-добро качество и някои нови сцени, като дори има предложения, че могат да бъдат разбити на епизоди (скоро ще стане ясно дали това е така). Новата мемориална версия има и трейлър:


Макар да е изключително мрачна история, “Берзерк” е една от най-обичаните фентъзи класики в историята, разказваща за мечоносеца Гатс. В сюжета за Златната арка, адаптиран първо през 1997-ма година и после отново в трите филма, за които е новината, разбираме как той се е срещнал с пълководеца Грифит, дръзката жена воин Каска и това защо пропада приятелството им.

Кентаро Миура печели безсмъртна слава за тази история и не е изненадващо, че освен повторното излизане на филмите, той е почетен и с изложба на негови картини и герои, възпроизведени в статуи с реален размер, която се провежда в Токио. Може да видите кадри от нея ТУК. Противно на страховете на феновете обаче се очаква мангата “Берзерк” все пак да бъде завършена от хора, близки на Миура. Това би означавало, че ще можем да видим сюжета развит и на аниме, тъй като за последно историята увисна в нищото със сериал отпреди няколко години, който имаше много силна атмосфера, но бе критикуван заради компютърна анимация, изостанала спрямо това, което е актуално за развитието на този формат днес.

Кентаро Миура спечели наградата на Цитаделата за Автор на годината посмъртно през януари.

berserk exhibition

Оставете отговор