Пророчеството

doomsday-prophecy1

“Пророчеството” е третата книга на писателя Скот Мариани от поредицата за суперагента Бен Хоуп и директно продължение на класиката му “Конспирацията Моцарт”. В нея той завихря поредния здрав екшън, базиран на историческа загадка.

Изгубил обичната си съпруга, Бен Хоуп решава да се откаже от живота на герой и спасител на отвлечени. Той се връща в университета, където отново записва богословие, за да се посвети на изучаването на Библията. Тогава обаче негов професор идва с необичайна молба за помощ – дъщеря му е изчезнала на остров Корфу, в Гърция. Бен смята, че това е рутинна задача, да намери глезла, скрила се от родителите си. Но когато стъпва в Гърция, веднага започват опитите да бъде убит и той разбира, че случаят е много по-сложен, а в сърцевината му е скрито древно пророчество за унищожението на света…

Скот Мариани е цар на екшъна, по-добър дори от такива изтъкнати имена в жанра, каквито са Матю Райли и Джеймс Ролинс. Тук той отново забърква невероятна история, стъпваща на Откровението на свети Йоан и разглеждаща реални опасни течения в съвременното общество, някои от които са част от съвременната президентска администрация в САЩ. Крайният резултат е динамично приключение, което кара страниците сами да се прелистват. Това е последната книга на Мариани, която намирам на български, но след нея не изключвам да потърся и останалите му романи на английски. Идеално четиво за любителите на адреналина.

Ревю на Александър Драганов

 

Оставете отговор