Продължаваме с вторите епизоди на сезонните анимета


sasaki and miyano fireworks

Стигнахме и до вторите епизоди на аниметата, започващи тази година, като ми се струва, че ние следим една съвсем немалка част от тях.

Засега най-добро впечатление прави “Сасаки и Мияно”, красивата ученическа история на студио “Дийн” за връзката между две момчета, дребничкият Мияно, който е запален отаку и неговият сенпай Сасаки, чиято откровеност доста го смущава. Ясно е накъде вървят нещата, щом още във втора серия стигнахме до Свети Валентин, но всичко е направено много невинно и красиво.

futsal goal

Във Futsal Boys напрегнатият мач с побойниците, започнал в края на първия епизод завършва и идва ред за тренировките на новака Хару с отбора по футзал, като за съжаление обаче неговите познания за правилата на играта са доста рудиментарни, а това на свой ред затормозява работата му с екипа, която и без това е проблемна заради склонността на аса Сакаки да иска да вкара сам всички голове. А на новосформирания тим му предстои двубой с фаворитите… Засега забавно и симпатично аниме, което предполагам ще задържи вниманието ми и занапред.

rusted armors swordsman

Захванахме се и с Rusted Armors, фентъзи история, събрала толкова хейт, че ме изкуши да видя за какво става дума. Затънтено селце на добри хора е пазено от велики воини с чудодейна броня, поради което остава незасегнато от войните в Япония. За съжаление обаче това се променя, когато страната бива нападната от мистериозните испански конквистадори, които изглеждат неуязвими… Критиките към анимето са плод на анимацията, напомняща игра за първия Playstation, но встрани от това историята е откачена и увлекателна, а създателите й явно са се забавлявали, така че ще й дам шанс поне за следващата серия.

За десерт оставам втория епизод на Yami Shibai, където двама братя отиват със сестра си в дома на починалия им баща и разбират, че макар и отчужден от тях, той все пак е наблюдавал как растят. Но дали им е мислил доброто? Добре направена и страшна серия!

Следете Цитаделата за още ъпдейти за актуалните анимета!

creepy dad

Оставете отговор