Продължаваме гласуванията с Аниме на годината

anime 2023

Продължаваме гласуванията за годишните награди на Цитаделата с категорията за Аниме на годината! За разлика от предишни издания, в които участваха вече наложени поредици, тази година до номинациите стигнаха три нови, дебютиращи на екран произведения – Ayaka, Marginal Service и Technoroid: Overmind. Може да изберете най-доброто от тях до утре в 12.30ч!

По-долу може да прочетете повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

yukito and jingi

Ayaka е много симпатично фентъзи, което разчита най-вече на героите си и отношенията между тях.

Янаги Юкито е момче, чиито баща е починал отдавна. В деня, отбелязващ края на учебната година, той се запознава с млад пияница и безделник на име Джинги. Екцентричният младеж твърди, че Юкито трябва да дойде с него на островите Аяка, макар някога да ги е напуснал. Там го очаква новият му дом, както и множество тайни, свързани с тайнствената сила, която Юкито има, но без да може да контролира.

Джинги обещава, че ще му помогне да я овладее и го запознава с цял един непознат свят на духове и дракони. Но някога, когато бащата на Янаги е загинал, островите едва не са погинали в огнена катастрофа. И сега, когато момчето се е завърнало, започва поредица от събития, подсказваща, че миналото се повтаря…

Ако искате да научите повече за анимето Ayaka, прочетете цялото ми ревю, като кликнете ТУК!

brian marginal

“Гранични служби” (Marginal Service) е забавна и весела история, която по нещо напомня на западни продукции като “Пазителите на галактиката” и “Отряд самоубийци”.

Браян Найтрейдър е млад полицай, който не може да преживее загубата на партньора си от работата. По време на акция срещу корупцията, той се натъква на свръхестествено явление, разказът за което коства уволнението му. Малко след това Найтрейдър бива преместен в тъй наречените Гранични служби.

От тях Браян научава, че освен от хора, Земята е населена и от свръхестествени създания, които живеят скрити между нас. Някои от тях обаче се занимават с престъпна дейност и е работа на Граничните служби да я пресекат. Браян идва точно навреме, за да се включи в акциите срещу терористичен лидер, наричан Гумения…

Ако искате да научите повече за Marginal Service, прочетете цялото ми ревю ТУК!

technocombo

Technoroid: Overmind е много интересно аниме, което излезе в началото на тази година.

В бъдещето климатичните промени са променили света и броят на човечеството е намалял. За много задачи, свързани с ежедневието са създадени роботи, нещо, което изнервя много хора. В тази обстановка група андроиди са изправени през сложна задача – понеже живеят сами и без господар, сметките за поддръжката на дома им растат и те са заплашени пред риска да останат без ток и така да угаснат.

За да преодолеят това препятствие, робо-момчетата решават да се пробват в музикалния бизнес, като изкачат Вавилонската кула на идолите и по пътя се изправят срещу най-популярните човешки банди. По пътя си те спасяват малкия Есола, човешко дете, което се привързва към тях… и те към него.

Ако искате да научите повече за Technoroid: Overmind, прочетете цялото ми ревю ТУК.

dragonball superhero poster

Последните пет победителя в категорията:

2022 Dragon Ball
2021 Free!
2020 Седемте смъртни гряха
2019 Обещаният Невърленд
2018 Touken Ranbu

Един коментар за Продължаваме гласуванията с Аниме на годината

  • Alexander  :

    Гласуването за Аниме на годината приключи, благодарим на всички участвали. Събраха се 35 гласа, което е малко повече от миналата година, но все пак под рекорда ни от 2021-ва. С над 50% от гласовете обаче може да се каже, че имаме повече от силен победител.
    Гласуванията на клуба продължават след седмица с категорията за Герой на годината!

Оставете отговор