Пришълецът СРЕЩУ Хищника

Пришълецът СРЕЩУ Хищника

автор: Sparhawk

Най-после! Мечтата на милиони фенове на фантастиката и ужасите стана реалност – след дълги години чакане, двете най-ужасни извънземни във Вселената: Пришълеца на Ридли Скот и Хищника на Джон Мактирнън се сблъскаха на големия екран.
Всъщност за сблъсъка се говори още от втория епизод на “Хищника”, където сред трофеите на извънземния ловец се забеляза продълговатия череп на Пришълеца. Тази кратка сцена вдъхнови серия от компютърни игри, комикси, книги и дори един късометражен филм, в който на полесражението се появи и Батман ( Batman: Dead End на Санди Копола). Но големия, истинския сблъсък все не идваше…
Но в края на миналата година две други изчадия – прочутите психопати Фреди Крюгер и Джейсън Ворхис се сблъскаха в кървав хорър, който се оказа истински касоразбивач и това бе капката, която преля чашата и накара “Фокс” най-накрая да реализират космическия сблъсък. И така, изпод режисурата на Пол Андерсън (“Смъртоносна Битка”, “Заразно Зло”) се появи стилен, напрегнат фантастичен екшън, който успешно обедини двете серии по начин, който допълнително обогати вселените им и зарадва феновете.
Историята е следната: дълбоко изпод Антарктическия лед излиза странен топлинен сигнал. Учени откриват, че той идва от огромна пирамида, обединяваща в себе си характеристиките на всички стари цивилизации. Така на ледения континент бива изпратен екип от високопрофесионални учени, предвождан от специалиската по оцеляване на леда Алекса Уудс (в ролята Санаа Латан). Експертите скоро правят смайващо разкритие – пирамидата е дело на високоразвити извънземни и е била нещо като ловно поле.Това, което обаче не се досещат е, че лова ще започне отново.
Хищниците са високоразвитите създатели на човешката цивилизация, а топлинния сигнал идва като примамка, защото дълбоко в пирамидата се събужда ужасна кралица на Пришълците и скоро нейните рожби ще донесат гибел на нищо неподозиращите хора. Веднъж развили се, Пришълците пък ще бъдат най-ценния ловен трофей на младите Хищници, извършващи ритуала на възмъжаването си.
Филма е едно от най-силните заглавия в жанра през годината. Андерсън е успял да създаде за филма интригуваща и оригинална история, специфична мрачна атмосфера и спиращ дъха екшън, който бе чакан години от феновете. Визията на двете извънземни е отлично направена: Хищника е грациозен, плашещ и стилен, а Пришълеца е по-демоничен и гаден отвсякога. Актьорите, сред които най-известния е познатия ни от сериала “Октопод” Раул Бова се справят съвсем прилично с ролите си. В заключение: филма е станал. Затова съберете джобни и идете да го гледате. Нека ловът започне: Който и да победи, ние губим.

Оставете отговор