Приключенията на РобоРекс

roborex movie

След “Аксел” реших да остана на вълна роботи кучета и си свалих филма “Приключенията на РобоРекс” от 2014-та година с надеждата той да е по-интересен и не толкова тъжен. Макар в него да имаше малко повече екшън обаче, в крайна сметка не останах особено очарован.

Джеймс Милър е малко момче, което обича да изобретява разни неща и да си играе с любимото си куче, лабрадорът Рекс. В училище това му носи малко ядове, тъй като по-простоватите му съученици се заяждат с него и добре, че е оправната му приятелка Кара, та да го отървава от проблемите. Един ден обаче Джеймс става свидетел на странен феномен – от капсула излиза котка робот, която разрушава една стена и отлита нанякъде. Малко след това в двора на Джеймс се появява втори робот – на куче, който твърди, че е изпратен от бъдещето да спре котката, търсеща начин да промени миналото, така че собственикът й професор Апокалипсис да стане господар на света…

roborex-boyandhisdog

Този филм има интересна идея, но за съжаление на всяка крачка е спъван от малкия си бюджет, който го прави да изглежда доста аматьорски и ограничава темпото на действие, така че прекарваме много време с битовите истории на героя, а екшънът се развива  за колкото има пари. Котката е готина и има добри номера, кучетата са симпатични – и истинските и робота, а от децата момичето е по-готино. Злодеят е карикатурен, макар филмът да е детски, можеше да го направят по-сериозно. Все пак обаче когато сте затворени вкъщи, такива филми донякъде спасяват положението, затова го й гледах и ревюирах, пък вие си преценете дали ще го видите.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор