Преди премиерата на Звездата, супер ревю на Короната!

black crown

Броени дни преди премиерата на “Звездата на гибелта” тази събота, в блога GFoxxx85 се появи ревю на фентъзи книгата, която издадох миналата година, “Черната корона”. Ревюто е дело на Георги Колев и е страшно надъхано и трогателно за мен, тъй като казва много силни думи за мен като автор и за книгата. Колев казва, че “Черната корона” е “в пъти по-мрачна, по-динамична, по-драматична и да, ще го кажа – по-епична” от предшественицата си “Сказания за Ледената планина” (излязла през 2016-та), като “Надгражда историята от първия роман. Удвоява броя на главните действащи лица. Увеличава мащаба на битките, а заплахата, която срещат нашите герои не просто е ужасяващо скверна и неизразимо зловеща – тя просто иде от друг свят.”

Заключението на ревюто е:

“Епична приказка за пораснали деца е напълно удачно определение за “Черната корона”. Написана с жар и ентусиазъм, книгата зарибява и пристрастява читателя. Съдбите на героите, населяващи я, не са без значение, а това е може би най-големият успех на автора. Обаче размислите върху това що е предателство, каква роля играе възпитанието от малък, както и вменяването на вяра или убеждения спрямо други народи, дори без да имаш досег до тях, я изстрелват даже над чисто развлекателните стойности.”

Трогнат съм от добрите думи. Прочетете цялото ревю ТУК!

И поръчайте “Черната корона” и “Звездата на гибелта“, като кликнете на линковете към книжарница “Smart Reading”! Предишните ми книги, сборникът “Сказания за Ледената планина” и детското фентъзи “Хрониките на Ралмия”, пък могат да бъдат свалени безплатно от “Читанка“!

Оставете отговор