Правят още филми за Пениуайз?

ItChapter2.0

Великият клоун Пениуайз може да се завърне в още филми по “То”, разкри Бил Скарсгард, актьорът на чудовището в адаптацията по Стивън Кинг. Той призна, че вече е обсъждал идеята затова с режисьора Анди Мушети.

“Трети филм няма да е това, което хората очакват”, каза Скарсгард. “Първите две части са по книгата, а с втората историята завършва”.

Мушети и Скарсгард обаче обмислят да се върнат назад във времето, преди сблъсъка на страховитото То с децата от клуба на Загубеняците в Дери. Съществото каца на планетата преди милиони години и тормози хората от десетилетия, ако не и от векове. Такава история би могла да бъде разказана, без да чупи канона, зададен от Стивън Кинг. Самият Крал на ужаса обаче едва ли ще пише повече книги за създанието, тъй като преди време заяви, че “проклетият клоун ми изкарва ангелите, а аз съм авторът!”

В същото време друг популярен клоун обаче може да изчезне за известно време от големия екран. Става дума за Жокера, най-новият филм за който спечели Златен лъв на кинофестивала във Венеция. Според режисьорът Тод Филипс това е самостоятелна история, която няма нужда от продължение и не цели да изгражда свят. Другият Жокер – на Джаред Лето – също няма изгледи да се върне скоро на филм, тъй като не бе включен в кастинга на следващия “Отряд Самоубийци”, а и е известно, че режисьорът Джеймс Гън мрази актьора по причини, понятни само на него.

Тагове:  

Оставете отговор