По-малко от ден до наградите

heroes nominees
По-малко от ден разделя феновете от церемонията по връчването на годишните награди за фентъзи и хорър на “Цитаделата”. Шоуто започва утре, събота, от 15:00ч във фоайето пред концертната зала на културен дом “Средец” /ул. “Кракра” 2А срещу парка “Заимов”/, а ние препоръчваме да дойдете малко по-рано, към три без петнайсет, за да се ориентирате къде точно се намираме в читалището и да започнем навреме 🙂 /
Основните акценти преди наградите са:
~ Награждаването на “Отвъд стената на съня” от Х.Ф. Лъвкрафт в памет на нашия приятел и колега, писателят и преводач Адриан Лазаровски.
~ Битката за наградата “Филм на годината”. Нито една от поредиците, участваща с номинации в тазгодишното състезание – това са “Отмъстителите”, “Джурасик Парк”, “Терминатор”, “Лабиринтът”, “Игрите на глада” и “Междузвездни войни” – не е печелила досега. Това очевидно ще се промени утре, но кой е победителят?
~ Изходът от съревнованието за Автор на годината. Джеймс Дашнър участва в конкурса за втори пореден път с книгите от поредицата “Лабиринтът”, но Холи Блек, авторка на “Магистериумът” и “Хрониките на Спайдъруик” му съперничи по популярност, Давиде Симон Мадзоли изглежда новата звезда на жанра с “Вълшебните земи на Мидендхил”, българският читател започна да се запознава с Джули Кагава заради вампирската й поредица “Кръв от Рая”, а малцина биха оспорили, че най-утвърдените автори в класацията са Кристи Голдън и Гав Торп, известни с книги по световете на Star Wars и Warhammer. Само един от тях обаче ще се поздрави с титлата…
~ Конкурсите за Герой и Злодей на годината. Всеки от тях включва по шест уникални персонажа, като битката в геройската категория бе особено драматична.
~ Кои са наградените български писатели? През тази година те доказаха, че не отстъпват на западните си колеги.
~ Официалното потвърждаване на носителя на наградата “Феникс” за класика във фентъзито и фантастиката – една поредица, която не се спряхме да ревюираме през миналата година.
Освен всичко това ще узнаете кои са най-добрите сериал и игра на годината, кой е международният хит на годината, коя е дамата на фентъзито, кои са най-големите фенове, защо призът за сайт на годината ще разбуни духовете. А и вие също ще може да си тръгнете с награди, осигурени от нашите партньори “Егмонт”, “Ибис” и “Гаяна”. Очакваме ви!
villains

Оставете отговор