Почина Майкъл Гамбън

michael gambon

Британският актьор Майкъл Гамбън, изиграл ролята на професор Албус Дъмбълдор в шест от филмите за Хари Потър, си отиде на 82 годишна възраст. Новината бе съобщена от семейството му, които са съкрушени от загубата, но споделят, че актьорът си е отишъл “мирно” след преживяна пневмония.

Сър Майкъл Гамбън, наричан от някой Гамбън Велики, е легендарен актьор от театъра, участвал в множество пиеси. Той е известен с чувството си за хумор, като прочуто негово изказване е, че никога не е гледал постановка на Шекспир, преди да участва в такава. Подобно бе отношението му и към “Хари Потър”, а младият му колега Том Фелтън си го спомня като колоритен човек и почитател на бързите автомобили.

За съжаление през последните години от живота си Майкъл Гамбън бе ограничил участията си заради проблеми с паметта и по-конкретно със запомнянето на реплики. Въпреки това, той ще остане в историята като велик актьор, а за феновете на “Хари Потър” и като човекът, който наследи достойно Ричард Харис и представи своя собствена и запомняща се интерпретация на най-великия магьосник в поредицата – професор Албус Дъмбълдор. Поклон пред светлата му памет!

Оставете отговор