Посрещнете „Хари Потър и Философският камък“ с дизайн на студио “МинаЛима”!

minalina harry potter1minalina harrypotter2

Магьосническият свят на Дж. К. Роулинг и Хари Потър ще бъде още по-осезаем с появата и на български език на „Хари Потър и Философският камък“ с дизайна на Мирафора Мина и Едуардо Лима от емблематичното студио „МинаЛима“.

Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също за екранизацията на „Фантастични животни”, обединяват любовта си към вълшебната история с невероятен художествен талант и майсторски умения, за да създадат необикновени книги, изпълнени с цветни илюстрации и допълнителни интерактивни елементи.

Осем триизмерни фигури, неразривно свързани със света на магьосниците, очакват читателите сред страниците на книгите, като в първия том те ще разгърнат най-първото писмо на Хари от директора на „Хогуортс”, ще преминат през входа към търговската улица „Диагон-али”, ще разгледат Голямата зала в любимото Училище за магия и вълшебства и още… Планираната дата на излизане е 4 септември 2021. „Хари Потър и Стаята на тайните“, дизайн и илюстрации MinaLima, очаквайте на 26 октомври 2021. Издателството е “Егмонт”.

Но и това не е всичко! На 12-ти октомври излиза и детска приказка на авторката в изцяло нов свят, който не е пряко свързан с “Хари Потър” или “Икабог”. Тя се казва “Коледното прасе” (The Christmas Pig) и разказва за вълшебно пътуване на малкия Джак през нощта, в която стават чудеса – Бъдни вечер. Надяваме се тази книжка също да излезе на български!

Оставете отговор