Посрещнаха създателя на “Гъндам” като бог в Ню Йорк

Yoshiyuki-tomino-6

Създателят на поредицата “Мобилни костюми Гъндам” Йошиуки Томино бе посрещнат като божество от фенове в Ню Йорк, където на 15-ти ноември се честваха 40 години от старта на поредицата през 1979-та година. Господин Томино демонстрира добро настроение и отговоря дълго на въпроси от публиката, сред които имаше хора, запалили се от оригиналната история и прехвърлили страстта си и на своите деца.

“Защото аз го направих”, отговори легендарният творец на въпроса защо според него поредицата е толкова успешна и така демонстрира завидно и в неговия случай напълно подплатено самочувствие, след което коментира, че първоначално е заснел оригиналното аниме за деца между 10 и 15 години, но умишлено е вкарам теми, които са отвъд тях. Той също така изненада публиката, като каза, че предпочита да пише книги, отколкото да прави анимета и заради романите му публиката в Япония го е възприела като създателят на “Гъндам”. За съжаление литературните му произведения не са издавани на английски в качествен превод.

В края на срещата Томино благодари на феновете и каза, че американците са по-топли фенове от японците, а Ню Йорк е вълшебно място.

Оставете отговор