Последна мисия

final mission

“Последна мисия”, известен още и като “Покаяние”, е филм от 2018-та година с участието на актьора и майстор на бойните изкуства Стивън Сегал, който тук е още сценарист и продуцент.

Акс, героят на Сегал, е бивш военен, уморил се от борбата със злото по света. След поредна мисия, в която не успява да спаси жертвата, той се оттегля в тайландско селце, където помага на местните хора като лечител и преследва духовно самоусъвършенстване. Но дори и това малко село не е подминато от пипалата на престъпността. Когато местно момиче, известно с чудотворните си сили на лечител, бива отвлечено от бандитите на зъл криминален бос, страдащ от рядко заболяване, посърналия й баща отива при Акс да го моли за помощ. Въпреки първоначалното си нежелание, героят на Сегал склонява да се намеси и събира най-верните си хора за една последна мисия…

Ако решите да гледате този филм, вероятно сте от заклетите фенове на Сегал и знаете какво да очаквате. “Последна мисия” обаче е от по-сполучливите заглавия на актьора, излизали през последните години, тъй като той изпълнява главна роля, не се скатава за ръкопашните битки и връща екзотичната атмосфера на Азия, която го направи известен преди години. Крайният резултат е приятен и подходящ за разпускане екшън филм с предвидим, но занимателен сюжет.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор