Последната част от “Кървави книги”

Barker Final

Излезе и последният том на „Кървави книги”, култовата хорър поредица на Клайв Баркър, съобщиха в медиите от издателство “Колибри”.

Том 6 на „Кървави книги“ (превод: Васил Велчев, 224 стр., цена: 14 лв.) предлага пет нови истории от света на мрака. В „Последната илюзия“ Ню Йорк е показал на Хари ужаси, които биха стигнали за цял един живот. Но когато си мисли, че е видял най-лошото, в живота му се появява красива вдовица, чийто съпруг не иска да умира, а по петите го гони целият Ад. „Животът на смъртта“ разкрива Разложението и Покварата в цялото им великолепие, скрити в криптата на запусната църква. Но подобно обаяние може да се окаже заразно. Героите на „Те заплатиха с кръв“ са извършили престъпление, в което никой не може да ги обвини. (Но съществуват и други съдии, и други наказания.) „Здрач зад кулите“ ни среща с Балард, идеалния шпионин. Мъж с куража на звяр. Или може би е обратното? А „На улица „Йерусалим“ след края идва ново начало: разходка по магистралата на мъртвите…

Даровит разказвач, сценарист, режисьор, актьор и художник, Клайв Баркър печели популярност заради необузданото си въображение и умението да обвива хоръра в метафори. Много от произведенията му са екранизирани, а филми като „Хелрейзър“, „Кендимен“ и „Среднощният влак за месо“ превръщат автора в световна хорър икона.  Прозата на Баркър спуска читателя в дълбините на собственото му подсъзнание, за да го удави в потрес и ирония, бичуваща недъзите на съвременната действителност.

Оставете отговор