Поредна грозна провокация срещу Роулинг

JKRowling

Фентъзи писателката Дж.К. Роулинг, авторка на книгите от поредицата “Хари Потър”, стана жертва на поредна грозна провокация от страна на транс джендър малцинството, което създаде хаштаг в социалната мрежа “Туитър” с лъжата, че е починала, като към това я обиждат, ругаят и заплашват. Според тях причина за това зловещо поведение е злодеят в новата книга за детектива Корморан Страйк. Неговият образ те възприемат като трансфобен – не разкриваме допълнителни подробности затова защо мислят така, за да не издаваме изцяло детайлите от сюжета, но заклеймяваме като неприемливо подобно поведение заради творчески избор на авторката, който на всичкото отгоре е срещан много пъти в различни книги и филми досега – за съжаление не можем да дадем конкретни примери, за да не правим спойлъри.

Това е пореден епизод от ескалиращата война на политическата коректност срещу жанра – наскоро актрисата Джина Карано бе атакувана отново в “Туитър” затова, че в биографията си не е представила местоименията, с които се представя – това също било трансфобно, тъй като означавало, че всеки бил от пола, от който изглежда, че е, нещо, което всъщност не е толкова далеч от здравия разум.

Когато за пръв път предупредихме в Цитаделата за грозните крайности, до които се стига, много хора ни атакуваха за позицията и казаха, че прекаляваме. Последният развой на събитията доказва, че сме били прави, затова си позволяваме да отправим нова препоръка – социалната мрежа “Туитър” окуражава образуването на гневни онлайн тълпи и следва да се избягва от потребителите. Ние продължаваме да подкрепяме Джоан Роулинг, а вече и Джина Карано. Дано продължават да ни радват с труда си, а за хейтърите им препоръчваме мента, глог и валериан, с които да лекуват разстроените си нерви, както и повече разходки сред природата, вместо истерии в “Туитър”. Ако и това не помогне, да вземат направление за лекар-специалист, вместо да се месят в един жанр, създаден, за да избягаме от простотиите на съвремието, а не да ни ги натрапват.

Оставете отговор